Σλάβοβ: «Το φιλόδοξο πλάνο του ΟΦΗ με… τράβηξε, νιώθω σαν στο σπίτι μου»

Συντάκτης: Share:

Συνέντευξη στη Βουλγαρία παραχώρησε ο αρχισκάουτερ του ΟΦΗ, Ίβαν Σλάβοβ όπου μίλησε για το ελληνικό ποδόσφαιρο και την ομάδα της Κρήτης.

Ο Ίβαν Σλάβοβ ήταν από τους ανθρώπους που εμπιστεύθηκε η διοίκηση του ΟΦΗ τον Νοέμβριο όταν προέβη σε σημαντικές αλλαγές, καθώς τον έφερε για τη θέση του αρχισκάουτερ.

Ο Βούλγαρος δούλεψε αρκετές υποθέσεις τον Γενάρη και η ομάδα ενισχύθηκε αρκετά σε θέσεις που… πονούσε πάντα σε συνεργασία με τον Βάλντας Νταμπράουσκας.

Ο ίδιος παραχώρησε συνέντευξη στο βουλγαρικό «BTA» μιλώντας για τη Superleague, το επίπεδο του πρωταθλήματος αλλά και την παρουσία του στην κρητική ομάδα.

Αναλυτικά:

Για το επίπεδο της Superleague: «Είναι δύσκολο να είσαι Βούλγαρος στο εξωτερικό. Υπάρχουν άνθρωποι με προσόντα στο βουλγαρικό ποδόσφαιρο, αλλά δεν μας εμπιστεύονται. Ήταν λίγο πιο εύκολο για μένα γιατί μεγάλωσα στην Ελλάδα, ξέρω τη γλώσσα. Η ελληνική Super League είναι σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο, το υψηλότερο από όλα τα πρωταθλήματα στα Βαλκάνια. Οι ομάδες παίζουν με σοβαρή ένταση, είναι καλά προετοιμασμένες σωματικά και μπορούν να δείξουν συνολικό ποδόσφαιρο για όλα τα 90 λεπτά».

Τους λόγους που επέλεξε τον ΟΦΗ: «Μετά το ΑΠΟΕΛ είχα αρκετές επιλογές, μεταξύ των οποίων και επιστροφή στη Βουλγαρία. Όμως το φιλόδοξο πλάνο του ΟΦΗ με τράβηξε. Είμαι εδώ τρεις μήνες, η δουλειά είναι ευχάριστη και νιώθω σαν στο σπίτι μου. Στόχος μας είναι μια θέση στην κορυφή έξι και μια ποσόστωση για ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο προπονητής Βάλντας Νταμπράουσκας και εγώ τα πάμε πολύ καλά, όπως και ο CEO. Έχω πλήρη ελευθερία στην επιλογή. Είμαστε ευχαριστημένοι με αυτό που κάναμε στη μεταγραφική περίοδο αυτό το χειμώνα. Καταφέραμε να φέρουμε έναν παίκτη από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, για παράδειγμα, τον Λουίς Φελίπε. Τώρα σκεφτόμαστε το καλοκαίρι, όταν θα ενισχύσουμε την ομάδα ακόμα περισσότερο. Το καλό είναι ότι και η ομάδα παίζει όλο και καλύτερα».

Για το αν θα μπορούσαν να παίξουν στην Ελλάδα παίκτες από Βουλγαρία: «Το επίπεδο στην Ελλάδα είναι πραγματικά πολύ υψηλό. Αυτή τη στιγμή, μπορούν να παίξουν με επιτυχία πολλοί Βούλγαροι ποδοσφαιριστές. Ένας από αυτούς είναι ο Ντεσπότοφ, ο οποίος είχε ενδιαφέρον από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Ο Νεντιάλκοφ θα μπορούσε επίσης να είναι μέλος μίας από τους ομάδες από την πρώτη 4άδα. Κριστιάν Μαλίνοφ – πιθανόν σε σύλλογο από τη μέση του πίνακα. Από τους νεότερους – Ίλια Γκρούεφ και Άντριαν Κράεφ. Αυτοί είναι».

Για το ποδόσφαιρο Ελλάδα και Βουλγαρία: «Πριν από χρόνια το επίπεδο του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα δεν ήταν υψηλό, αλλά επενδύθηκαν σοβαρά οικονομικά για την κατασκευή υποδομών. Ακόμη και οι μικροί σύλλογοι έχουν προσεγμένα γήπεδα με υπέροχα γήπεδα, φωτισμό. Επιπλέον προσλήφθηκαν ποιοτικοί προπονητές και ειδικοί, το σύνολο Η δομή βελτιώθηκε και τα αποτελέσματα είναι διαθέσιμα.

Οι σύλλογοι στη Βουλγαρία δεν έχουν προσωπικό, λείπουν επαρκώς προετοιμασμένοι άνθρωποι – σκάουτερ, αναλυτές, αθλητικοί διευθυντές. Δεν υπάρχει τρόπος να χτιστούν γερές βάσεις χωρίς αυτούς. Στα περισσότερα μέρη, δεν υπάρχει όραμα, καμία γνώση για η ανάπτυξη ενός επιτυχημένου αθλητικού έργου. Είμαστε πολύ πίσω. Στους σύγχρονους ποδοσφαιρικούς συλλόγους έχουν ολόκληρα επιτελεία με αναλυτές που βοηθούν στην προετοιμασία και την ανάπτυξη των παικτών.

Στη Βουλγαρία, για παράδειγμα, ίσως η μόνη που λειτουργεί μονάδα scouting είναι στο Λουντογκόρετς. Από την άλλη πλευρά, ένας αθλητικός διευθυντής δεν μπορεί να μην έχει τις συγκεκριμένες γνώσεις και δεξιότητες για να διεξάγει διαπραγματεύσεις, να μην γνωρίζει γλώσσες. Αυτά είναι πολύ σημαντικά εδώ και δίνονται σοβαρή προσοχή. Στη Βουλγαρία, πολλά πράγματα πρέπει να αλλάξουν ώστε οι ποδοσφαιριστές μας να μπορούν να παίξουν και πάλι τα κορυφαία πρωταθλήματα».