Συνάντηση Γ. Μαυρωτά με αντιπροσωπείες της FIFPro και του ΠΣΑΠΠ

Συντάκτης: Share:

Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών/Ποδοσφαιριστριών (Π.Σ.Α.Π.Π.) και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών (FIFPRO) πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ελληνική Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

 

Η συνάντηση αποτελεί συνέχεια των δύο προηγουμένων ανάμεσα στην Ε.Π.Ο. και τον Π.Σ.Α.Π.Π. που πραγματοποιήθηκαν στις 24 Ιανουαρίου και στις 16 Φεβρουαρίου 2022.

 

Τόσο στις δύο προηγούμενες, όσο και στην τελευταία συνάντηση που έγινε παρουσία της FIFPRO, στο επίκεντρο βρέθηκε ο νέος αναβαθμισμένος ρόλος των ποδοσφαιριστών και των ποδοσφαιριστριών στο ελληνικό ποδόσφαιρο με βάση την ολιστική μελέτη και την αποτύπωσή τους στο νέο καταστατικό της Ε.Π.Ο.

 

Συζητήθηκαν επίσης θέματα που άπτονται της λειτουργίας της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών, το ζήτημα των παλαιών οφειλών ΠΑΕ προς ποδοσφαιριστές, θέματα που αφορούν το Ποδόσφαιρο Γυναικών αλλά και κοινωνικές δράσεις που πρόκειται να κάνουν από κοινού Ε.Π.Ο, Π.Σ.Α.Π.Π. και FIFPRO.

Παρόντες από πλευράς Ομοσπονδίας ήταν ο Acting CEO Ιάκωβος Φιλιππούσης και ο Διευθυντής Νομικών Υποθέσεων Νίκος Μπάρτζης. Τον ΠΣΑΠΠ εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, Γιώργος Μπαντής, ο Υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων, Γιάννης Μπράχο και ο Νομικός Σύμβουλος, Αθανάσιος Μακρυνιώτης, ενώ την FIFPro οι Simon Colosimo (Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας), Roy Vermeer (Διευθυντής Νομικού Τμήματος) και Loic Alves (Επικεφαλής Νομικός Σύμβουλος).