Τα σενάρια για την αναδιάρθρωση στη Super League 1

Συντάκτης: Share:

Η Δευτέρα θα είναι μία κρίσιμη ημέρα για το μέλλον των επαγγελματικών κατηγοριών στην Ελλάδα, αφού η επιτροπή της ΕΠΟ αναμένεται να αποφασίσει εάν θα υπάρξει αναδιάρθρωση στην Super League 1 αλλά και στις μικρότερες κατηγορίες.

Φυσικά, από την ΕΠΟ θα πάρουν την γνώμη τους και από την Super League 1 αναφορικά με το τι θέλουν οι ομάδες και αν επιθυμούν αύξηση των ομάδων σε 16 ή 18.

 

Η πιθανότητα να αυξηθούν οι ομάδες της πρώτης κατηγορίας τείνει να γίνει βεβαιότητα. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα υπάρξει αναδιάρθρωση και αύξηση των συμμετεχόντων, με δύο σενάρια να υπάρχουν και ένα από αυτά να συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες. Πάμε να τα δούμε αναλυτικά παρακάτω, φυσικά θα αναφέρουμε και το τρίτο σενάριο που υπάρχει αλλά και τι γίνεται με τις μικρότερες κατηγορίες.

 

Να ξεκινήσουμε από ένα βασικό θέμα. Το διπλό μπαράζ που ήταν να διεξαχθεί ανάμεσα στην προτελευταία ομάδα της Super League 1 (σσ. Ξάνθη) και στην δεύτερη της Super League 2 (σσ. Απόλλων Σμύρνης), δεν θα διεξαχθεί. Φαίνεται πως αυτό έχει αποφασιστεί από τις ποδοσφαιρικές αρχές, αλλά και να υπάρξει ανατροπή και να παρθεί απόφαση για διεξαγωγή του αγώνα τότε πολύ δύσκολα ο Απόλλων Σμύρνης θα κατέβει να αγωνιστεί, μιας και θα έχει αγωνιστική απραξία σχεδόν πέντε μηνών αφού το τελευταίο παιχνίδι που έδωσε ήταν στις 5 Μαρτίου!

 

Πάμε τώρα στα σενάρια! Το πρώτο και πιθανότερο σενάριο αναφέρει πως δεν θα υποβιβαστεί καμία ομάδα από την πρώτη κατηγορία οπότε ο Πανιώνιος την γλιτώνει, όπως και η Ξάνθη που θα έδινε μπαράζ, και θα ανέβουν οι δύο πρώτοι της δεύτερης κατηγορίας και οι ομάδες θα γίνουν 16. Εφόσον επικρατήσει αυτό το σενάριο, τότε τα πλέι-οφ και πλέι-άουτ στην Super League 1 δύσκολα θα διεξαχθούν από τη νέα σεζόν. Στο σενάριο των 16 ομάδων στην πρώτη κατηγορία είχε ακουστεί και άλλη μία περίπτωση, η οποία φαντάζει δύσκολη έως απίθανη. Αυτή ανέφερε πως θα πέσει η τελευταία ομάδα (σσ. Πανιώνιος) και θα ανέβουν οι τρεις πρώτοι της SL2 (σσ. ΠΑΣ Γιάννινα, Απόλλων Σμύρνης, Χανιά).

 

Το δεύτερο σενάριο αναφέρει πως πάλι δεν θα υποβιβαστεί καμία ομάδα από την πρώτη κατηγορία οπότε ο Πανιώνιος την γλιτώνει, όπως και η Ξάνθη που θα έδινε μπαράζ. Την ίδια ώρα, θα ανέβουν οι τέσσερις πρώτες ομάδες της SL2, δηλαδή οι ΠΑΣ Γιάννινα, Απόλλων Σμύρνης, Χανιά και Λεβαδειακός, με τις ομάδες της πρώτης κατηγορίας να αυξάνονται σε 18 και να ικναοποιούνται όλα τα χατήρια χωρίς να μείνει κανείς… παραπονεμένος!

 

Ένα τρίτο σενάριο που συγκεντρώνει τις λιγότερες πιθανότητες είναι να παραμείνουν 14 οι ομάδες της SL1. Σε αυτό, ο Πανιώνιος θα υποβιβαστεί και ο ΠΑΣ Γιάννινα θα πάρει τη θέση του ως πρωταθλητής της SL2.

 

Με λίγα λόγια, ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι ο σίγουρα κερδισμένος και αυτός που με βεβαιότητα επιστρέφει στην πρώτη κατηγορία, ενώ οι ενδείξεις δείχνουν πως ο Απόλλων Σμύρνης θα τον ακολουθήσει στο ίδιο δρομολόγιο!

 

 

Πηγή: sport-fm.gr