Τοποθέτηση Λιάνη για καταγγελίες Ολυμπιακού κατά ΠΑΟΚ-Ξάνθης και… Ηρακλή

Συντάκτης: Share:

Ψύχραιμο, νηφάλιο, αλλά και δύσπιστο χαρακτήρισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Metropolis» τον εαυτό του ο δημοσιογράφος και άλλοτε Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Λιάνης, όσον αφορά τη στάση του απέναντι στις πρόσφατες αιτιάσεις που απηύθυνε η ΠΑΕ Ολυμπιακός κατά του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης.

Ο κ. Λιάνης δεν απέφυγε να κάνει μνεία και στον Ηρακλή -του οποίου είχε διατελέσει και ποδοσφαιριστής- τονίζοντας ότι αποτελεί τη μοναδική ομάδα που έχει πληρώσει… δυσανάλογα το «μάρμαρο» τη στιγμή που άλλοι σύλλογοι που έχουν διαπράξει χειρότερες παραβάσεις παραμένουν «ανέπαφες» από τον πέλεκυ της δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα, σχολίασε:

«Το βλέπω με ψυχραιμία και νηφαλιότητα. Θα τραβήξει το δρόμο της η έρευνα αυτή. Αυτό που θα πρέπει να κατανοήσουμε στο ποδόσφαιρο το μέγιστο αγαθό είναι ότι δε θα πρέπει να διασαλεύουμε με διάφορους τρόπους την τάξη του.

Πρέπει να αντιληφθούμε ότι αυτή τη στιγμή η δικαιοσύνη έχει αναλάβει την υπόθεση και δεν είναι δυνατόν να ταράζεται το ελληνικό Πρωτάθλημα κάθε Κυριακή από τις συμπεριφορές των παραγόντων. Αυτό έχει γίνει πια μόδα. Είναι κάτι που δε θα αφήσει το ποδόσφαιρο σε ησυχία. Αυτό που ζητάει το ποδόσφαιρο είναι η ειρήνη μεταξύ των γνωστών μεγάλων προέδρων.

Νόμοι εφαρμόζονται μονομερώς ως πέλεκυς σε ομάδες όπως ο Ηρακλής, όπου πλήρωσε δύο φορές ένα πράγμα που έχουν διαπράξει σχεδόν όλες οι ομάδες. Γιατί τιμωρήθηκε μόνο μια ομάδα; Τιμωρήθηκε ποτέ κανείς μεγάλος εάν χρώσταγε λεφτά; Ποτέ. Με κάνουν καχύποπτο όλα αυτά.

Η γνώμη μου είναι να μείνουμε ψύχραιμοι ώστε να εξεταστούν τα θέματα και να μην έχουμε κάθε Κυριακή το νου μας πως θα υπονομεύσουν το πρωτάθλημα που είναι κάπως καλύτερο από τις υπόλοιπες χρονιές. Όλα αυτά που συμβαίνουν με ανησυχούν και με κάνουν δύσπιστο. Δεν γίνεται όμως κάθε Κυριακή να εξετάζουν υποθέσεις που είναι πίσω από τη σκηνή. Δε γίνεται να ασχολούμαστε με τους κομπάρσους και όχι με τους πρωταγωνιστές».

Scroll Up