Χιμένεθ για παίκτες: «Δεν ήθελα να πω ότι είναι άχρηστοι…»

Συντάκτης: Share:

Το κλίμα στην ΑΕΚ παραμένει βαρύ και είναι προφανές πως Μανόλο Χιμένεθ μετά την ψήφο εμπιστοσύνης από τον Δημήτρη Μελισσανίδη προσπαθεί να συσπειρώσει την ομάδα προκειμένου να βγάλει αντίδραση, αρχής γενομένης από το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ για τα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Αρχικά, από την πλευρά του Σεβιγιάνος προπονητή βγήκε έντονος προβληματισμός καθώς θεωρεί πως παρεξηγήθηκαν όσα δήλωσε μετά τη συντριβή από τον Ολυμπιακό περί παικτών που «δεν μπορούν παραπάνω». Ο Χιμένεθ έλεγε στους συνεργάτες του πως σε καμία περίπτωση δεν είχε πρόθεση να αδειάσει τους παίκτες του, αλλά το νόημα των δηλώσεών του ήταν πως η ευθύνη βαραίνει τον ίδιο κι εκείνοι είναι οι τελευταίοι που φταίνε.

«Πάντα αναλαμβάνω την ευθύνη στις αποτυχίες. Ποτέ δεν έχω κάνει δημόσια κριτική σε έναν παίκτη. Αντίθετα τους καλύπτω. Δεν ήθελα να πω ότι είναι άχρηστοι, αλλά ότι με τα όσα έχουν συμβεί από την αρχή της σεζόν, την ελλιπή προετοιμασία, τα προβλήματα τραυματισμών, τα κρούσματα κορωνοϊού και όσα δεν επέτρεψαν να κάνει ροτέισον, αλλά και την κακή ψυχολογία, οι παίκτες έχουν φτάσει στα όριά τους και έχουν… κρασάρει! Δική μου είναι η ευθύνη, όχι η δική τους», έλεγε χαρακτηριστικά.

Στην ομιλία του τόσο προχθές μετά τη συντριβή, όσο και χθες στα Σπάτα, ο Μανόλο Χιμένεθ προσπάθησε να αλλάξει το κλίμα. «Πρέπει να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας. Εδώ που έχουμε φτάσει δεν υπάρχουν άλλες δικαιολογίες. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να αλλάξουμε την εικόνα μας. Να αφήσουμε πίσω ό,τι έγινε και να κοιτάξουμε μπροστά. Οφείλουμε να βγάλουμε αντίδραση και εγωισμό», ανέφερε.