Χιμένεθ: Να πάρουμε το καλύτερο!

Συντάκτης: Share:

Έκδηλη η επιθυμία του Μανόλο Χιμένεθ να αποκτήσει τα περσινά προσόντα της η ΑΕΚ απο πλευράς ψυχολογίας και φυσικής κατάστασης, ενόψει βέβαια και του μεγάλου ντέρμπι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα.
Φυσικά, ο Ισπανός τεχνικός θέλει να ρίξει το βάρος και στα δύο βασικά στοιχεία και σε κλίμα ψυχολογίας και φυσικής κατάστασης και μιλώντας στην κάμερα της Nova, ανέφερε ότι τα παραπάνω στοιχεία έδωσαν τη μεγάλη νίκη με τον Ολυμπιακό πέρυσι και φέτος προσπαθεί να τα ξαναποκτήσει.

Ακολουθούν οι δηλώσεις του Ισπανού τεχνικού της Ένωσης:

Σχετικά με την προετοιμασία για το ντέρμπι:

“Προσπαθούμε να κερδίσουμε χρόνο στο ρολόι. Η αλήθεια είναι ότι προσπαθώ να μην επικεντρωθώ σε ότι έχει γίνει γιατί δεν έχουμε χρόνο να το αξιολογήσουμε. Προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε κάθε μέρα και να κερδίσουμε χρόνο”.

Σχετικά με την παράδοσή του με τον Ολυμπιακό:

“Δεν μετράει αυτό. Έχει να κάνει μόνο με την ιστορία των ομάδων. Είναι ωραίο για την ΑΕΚ, τον κόσμο αλλά δεν παίξει ρόλο. Είμαστε σε ένα νέο πρωτάθλημα. Παίζουμε απέναντι σε μια ομάδα που παίζει μαζί όλη τη σεζόν ενώ εμείς είχαμε πολλές αλλαγές. Έφυγα, επέστρεψα. Δεν ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να γίνει. Τώρα πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να δείξουμε τη διάθεση μας και να πάρουμε το καλύτερο”.

Σχετικά με το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Ντιναμό:

“Αυτό τώρα είναι παρελθόν. Ο Ολυμπιακός πάντα είχε καλούς παίκτες και έχει καλό προπονητή. Οπότε θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Εμείς έχουμε τις δικές μας αξίες και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για ένα θετικό αποτέλεσμα”.

Σχετικά με τις διαφορές των δύο ομάδων στην άμυνα:

“Πιστεύω ότι η άμυνα τους είναι καλή για ομάδα που επιτίθεται τόσο πολύ. Είναι διαφορετικό να παίξεις με δέκα παίκτες στην άμυνα. Θα δούμε λοιπόν ένα παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες που τους αρέσει να παίζουν στην επίθεση. Είναι βέβαια σημαντικό να έχει χρόνο να δουλέψεις το transition σου από την επίθεση στην άμυνα”.

Σχετικά με τις απουσίες της ΑΕΚ:

“Όταν έχεις τον Λόπες τραυματία η απώλεια του Χούλτ είναι πολύ μεγάλη και αυτό το γνωρίζαμε από πριν. Η ΑΕΚ είχε πάρα πολλούς τραυματίες φέτος. Το πρόβλημα όμως δεν είναι ποιοι μένουν εκτός. Το πρόβλημα είναι το φορτίο που έχουν άλλοι παίκτες με πολλά λεπτά συμμετοχής και λίγο χρόνο να ξεκουραστούν. Είναι πολλοί ποδοσφαιριστές που έχουν παίξει μεγάλο χρόνο και αν αυτό συνδυαστεί με παίκτες που δεν έπαιζαν είναι το πρόβλημα της ΑΕΚ. Πάντα βέβαια ο ψυχολογικός παράγοντας είναι πολύ σημαντικός και μαζί με την αποκατάσταση λειτουργεί ως συνδυασμός για να έρθουν αποτελέσματα”.

Σχετικά με το αν το παιχνίδι είναι τελικός:

“Είναι σίγουρα ένας τελικός. Εμείς πρέπει να δουλέψουμε για να μην χάσουμε την τρίτη θέση και να παλέψουμε για τη δεύτερη. Πρέπει να πάμε όμως βήμα το βήμα. Αν προσπαθήσεις να βελτιωθείς άμεσα τότε μπορείς να σκοντάψεις”.

Σχετικά με την επιστροφή του Πόνσε:

“Όλοι οι παίκτες είναι σημαντικοί. Δεν θέλω να αποφύγω την ερώτηση αλλά έτσι είναι. Παίζουμε δύο διοργανώσεις παίζαμε σε τρεις και κάθε παίκτης είναι σημαντικός. Το σημαντικό είναι ο Πόνσε να βρίσκεται στο 100%. Είναι πολύ σημαντικός παίκτης για την ομάδα όπως όμως είναι όλοι”.

Σχετικά με την επιστροφή του και αν βρήκε διαφορές:

“Αισθάνομαι ακριβώς το ίδιο όπως πριν φύγω. Έχω τρεις περιόδους εδώ, έχω πολλούς και καλούς φίλους και δεν χάνω την επαφή μαζί τους ακόμα και όταν είμαι στην Ισπανία. Αυτή τη φορά ήρθα για να βοηθήσω σε μια δύσκολη στιγμή. Η αγάπη που έχω απέναντι στο κλαμπ κάνει την ευθύνη να αυξάνεται. Γι’ αυτό θέλω να δώσουμε όλοι το καλύτερο δυνατό που μπορούμε. Να το προσπαθήσουμε και ο θεός και το ποδόσφαιρο να το φέρει”.

Σχετικά με το περσινό διπλό στο “Καραϊσκάκης”:

“Είναι κάτι που πρέπει να το ξεχωρίσουμε από το παρόν και το μέλλον. Τα παιχνίδια δεν τελειώνουν αν δεν σφυρίξει ο διαιτητής. Η ομάδα πέρυσι είχε ψυχή και δεν τα παρατούσε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Για να έχεις όμως αυτή την ψυχή πρέπει να έχεις πολύ καλή φυσική και ψυχολογική κατάσταση. Πέρυσι την είχαμε και φέτος πρέπει να προσπαθήσουμε να την έχουμε και πάλι”.