Υπουργικούς μισθούς για να κάνουν λάθη…….

Συντάκτης: Share:

Την ώρα που χιλιάδες συμπολίτες μας κοιμούνται σε παγκάκια και κέντρα υποδοχής ,οι διαιτητές λαμβάνουν παχείς μισθούς για μην κοιτούν ούτε το VAR….

Γράφει ο Διονύσης Ασημιάδης

Τον τελευταίο καιρό έχει γίνει μια τεράστια συζήτηση για το ζήτημα της διαιτησίας και την απόδοση των διαιτητών . Όλα αυτά τα χρόνια έως φέτος , υπήρχε  η δικαιολογία , του ανθρώπινου λάθους και  όλοι επαναπαύονταν σε αυτό . Η τεχνολογία όμως επιστρατεύτηκε  για την επίλυση του αδιεξόδου και έτσι δημιουργήθηκε το VAR , ώστε να υπάρχει αντικειμενικότητα .

Δυστυχώς μόνο αυτό δεν έγινε , αφού το συγκεκριμένο χρησιμοποιείται κατά το δοκούν και η κατάσταση όχι μόνο δεν βελτιώθηκε αλλά χειροτέρεψε .  Η εφαρμογή όμως του VAR , αυτομάτως καταργεί την δικαιολογία του ανθρωπίνου λάθους και πλέον καθιστά τις όποιες λανθασμένες αποφάσεις ,  πολλές εκ των οποίων είναι κραυγαλέες ,ποινικά αδικήματα ,  αφού πλέον διαπράττεται η σκόπιμη αλλοίωση αποτελέσματος .

Αυτό οδήγησε αρκετούς παράγοντες της Super League αλλά και αρκετούς των τοπικών κοινωνιών , να κινηθούν νομικά κατά  των διαιτητών  ,που  σκόπιμα αδίκησαν τις ομάδες τους , αφού “αρκετά λάθη” ήταν  κυριολεκτικά εξόφθαλμα . Ένας από αυτούς τους παράγοντες ήταν ο δήμαρχος του Βόλου ,Αχιλλέας Μπέος , ο οποίος θεωρώντας την ομάδα  του διαφήμιση για την πόλη του ,  πίστεψε πως είχε έννομο συμφέρον να καταγγείλει όσους την αδίκησαν . Σε παρόμοια κατεύθυνση αλλά και  για την εξασφαλιση της ομαλής λειτουργίας όλου του θεσμού , έκρινε απαραίτητο να καταθέσει μήνυση κατά του διαιτητή Κομίνη ,  ο πρόεδρος της ΑΕΛ , Αλέξης Κούγιας .

Ο συγκεκριμένος διαιτητής , έχει κάνει αρκετά και εμφανή ακόμη και δια γυμνού οφθαλμού λάθη . Εκτός αυτών , σε παιχνίδια της ΑΕΛ , στο παιχνίδι του Άρη με τον ΟΦΗ , δεν έκανε ούτε τη στοιχειώδη κίνηση να απαντήσει σε κλήση του υπεύθυνου για  το VAR  διαιτητή  . Στο εν λόγω παιχνίδι , όχι μόνο υπήρξε αλλοίωση αποτελέσματος αλλά και βαθμολογική αλλοίωση , καθώς η διαφορά μεταξύ του Άρη και του ΟΦΗ ήταν μικρή . Εκτός λοιπόν των παραπάνω υπάρχουν και διαφυγόντα κέρδη καθώς μία καλύτερη θέση στη βαθμολογία ισοδυναμεί , ενδεχομένως  και μια επιπλέον φάση σε Ευρωπαϊκές διοργανώσεις , άρα πολλά περισσότερα έσοδα .  Για τις  αβελτηρίες  του  ο κύριος Κομίνης έλαβε το αστρονομικό ποσό των 34.500 ευρώ . Αναλογιζόμενοι ,  το γεγονός ότι έχει διαιτητεύσει σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια του πρωταθλήματος , κερδίζει το μήνα για δύο ώρες ανεπαρκούς εργασίας  6.900 ευρώ  . Τα συμπεράσματα εξάγονται  αβίαστα , αρκεί να σκεφτεί κανείς  ότι ένας υπουργός λαμβάνει το μήνα 5.000 ευρώ .

Νωπές είναι ακόμη οι μνήμες των οπαδών του Άρη από το δίδυμο Καραντώνη Κουμπαράκη  οι οποίοι έκαναν λάθη αντίστοιχου μεγέθους και βαρύτητας με εκείνα του Κομίνη . Μάλιστα ,  σε περίπτωση νίκης  του Άρη ,  την οποία πολύ πιθανόν να στερήθηκε από τα πέναλτι που δεν δόθηκαν  θα είχε εξασφαλίσει και  μαθηματικά την 5η θέση και  κατ’επέκταση θα μπορούσε να υπολογίσει τα έσοδα του , προσθέτοντας σε αυτά , τα  προσδοκώμενα , από τη συμμετοχή του στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις  και έτσι  να διαμορφώσει το ρόστερ του , καθώς 12 από τους  παίχτες του έχουν συμβόλαια  που λήγουν   το καλοκαίρι  .  Το δίδυμο αυτό που έκανε την μεγαλύτερη ζημιά στον Άρη , στοιχίζει 23.00 ευρώ .

Ο διαιτητής Σιδηρόπουλος  , εναντίον του οποίου κατέθεσε μήνυση ο δήμαρχος του Βόλου , όχι μόνο λαμβάνει το ποσό των 40.000 ευρώ αλλά εργάζεται και στο δημόσιο ως Αστυνομικός . Ο δε Σιδηρόπουλος δεν κατηγορείται μόνο για αλλοίωση αλλά και δωροδοκία από το δήμαρχο του Βόλου . Έτσι λοιπόν τίθεται θέμα αξιοπιστίας της διοργάνωσης αλλά και της συνέχειας του πρωταθλήματος .  Δεν μπορεί να βρίσκεται σε κάθε αναμέτρηση της Super League , σε καίρια θέση ένας άνθρωπος ο οποίος κατηγορείται για ένα  τόσο σοβαρό  αδίκημα . Όφειλε η διοργάνωση, αν φυσικά το πρωτάθλημα είναι αντικειμενικό όπως ισχυρίζεται να τον απομακρύνει προσωρινά , μέχρι την τελεσίδικη  απόφαση των δικαστικών αρχών .

Πλέον η κατάσταση , όπως προκύπτει από τα παραπάνω, έχει ξεφύγει δεδομένου ότι ,   τα λάθη εις βάρος του Άρη όχι μόνο δεν τιμωρούνται αλλά κοστίζουν και 57.650 ευρώ . Η κατάσταση αυτή όχι μόνο αλλοιώνει   το πρωτάθλημα διότι η μη έξοδος στην Ευρώπη έχει πολλαπλές επιπτώσεις σε σωματεία που δεν ανήκουν σε μεγάλο επενδυτή και βασίζονται στα έσοδα τους . Η προκλητικότητα τους δε δεν έχει όρια . Από θύτες μετατρέπονται σε θύματα και προκηρύσσουν  μάλιστα και απεργίες  για να υπερασπιστούν τα “κεκτημένα ” τους  . Σε μία κοινωνία όπου υπάρχουν άνθρωποι που τρώνε από σκουπίδια και κοιμούνται σε παγκάκια  , κάποιοι τολμούν να απεργούν , όταν για ένα παιχνίδι οι μισθοί τους ξεκινούν από 500 ως 4οι και φτάνουν τα 1500 ως βασικοί  . Μάλιστα δεν κάνουν καν το στοιχειώδες ,δηλαδή να είναι αντικειμενικοί   αυτό  δηλαδή για το οποίο αμείβονται τόσο πολύ .

Τέλος  και εκτός των άλλων , η χώρα ευτελίζεται διεθνώς . Με βάση αυτή την κατάσταση σε συνδυασμό και  με άλλα φαινόμενα το πρωτάθλημα  βαδίζει ολοταχώς προς την απομάκρυνση του  από την Ευρώπη δηλαδή  στο λεγόμενο Grexit . Φυσικά προς όφελος του ισχυρού αφού σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο , θύμα και  πάλι θα είναι οι ομάδες που διαμορφώνουν τα μπάτζετ  τους βάσει εσόδων.