Την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στις μικρότερες ομάδες δείχνουν οι μεγάλοι της Μπουντεσλίγκα λόγω της κρίσης που προκάλεσε ο κορωνοϊός

Συντάκτης: Share:

Οι κορυφαίες ομάδες της Μπουντεσλίγκα αποφάσισαν να δείξουν με πράξεις την αλληλεγγύη τους  στις ομάδες με μικρότερο οικονομικό μπάτζετ, έτσι ώστε να μπορέσουν να ορθοποδήσουν μετά τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού και τη διακοπή των πρωταθλημάτων.

Η Μπάγερν Μονάχου, η Λεβερκούζεν, η Ντόρτμουντ και η Λειψία, οι ισχυρότερες οικονομικά ομάδες του Γερμανικού ποδοσφαίρου, αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα ταμείο αλληλοβοήθειας για τις ομάδες που θα το χρειαστούν.

Το ταμειο θα τροφοδοτηθεί με 45 εκατομμύρια ευρώ που θα είναι διαθέσιμα για τις ομάδες που θα χρειαστούν άμεσα ρευστότητα.

Οι τέσσερις γερμανικοί σύλλογοι, που συμμετέχουν στο Champions League, διαθέτουν 12,5 εκατομμύρια ευρώ από τα χρήματα της διοργάνωσης, ενώ θα βάλουν ακόμα 7.5 από τα δικά τους ταμεία για να μην αφήσουν το πρωτάθλημα της χώρας τους να αποδυναμωθεί.

Την ίδια ώρα οι διοικήσεις της Μπάγερν Μονάχου και της Ντόρτμουντ, συναντήθηκαν με εκπροσώπους των ποδοσφαιριστών και συμφώνησαν για μείωση στις απολαβές τους κατά 20%. Το ίδιο μοντέλο αναμένεται ν΄ ακολουθήσουν κι οι άλλες ομάδες.

Scroll Up