Υποψήφια να διοργανώσει το φετινό τελικό του UEFA Super Cup η Αθήνα!

Συντάκτης: Share:
Αγγλικός «εμφύλιος» για τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο της χρονιάς!

Σοβαρή υποψηφιότητα για τη διεξαγωγή του τελικού του UEFA Super Cup 2020 φέρεται να έχει θέσει η Αθήνα και το ΟΑΚΑ.

Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού αλλάζουν οι ημερομηνίες, το σύστημα διεξαγωγής και οι πόλεις που είχαν αρχικά οριστεί οι τελικές φάσεις των δύο κορυφαίων ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων της UEFA.

Ο τελικός του Champions League δεν θα γίνει στην Κωνσταντινούπολη και πιθανότατα οδεύει για τη Λισαβόνα με τη διεξαγωγή «Final-8».

Οι πληροφορίες που υπάρχουν αναφέρουν ότι η κυβέρνηση και το υφυπουργείο Αθλητισμού κάνουν συντονισμένες ενέργειες και διαπραγματεύσεις με την UEFA, προκειμένου να καταλήξει ο τελικός του UEFA Super Cup στο ΟΑΚΑ.

Η αναμέτρηση ανάμεσα στις ομάδες που θα κατακτήσουν το εφετινό Champions και το Europa League και η οποία θα ανοίξει την ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική χρονιά, για την αγωνιστική περίοδο 2020-21 είχε οριστεί στο Ντραγκάο της Πορτογαλίας για τις 12 Αυγούστου. Ωστόσο μετά την αναστάτωση που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού στο καλεντάρι, αλλά και με τις εξελίξεις που έρχονται, τα δεδομένα πλέον αλλάζουν.

Το σίγουρο είναι ότι η Αθήνα έχει μπει δυναμικά στη διεκδίκηση του τελικού του Super Cup 2020, με τις σχετικές συζητήσεις να βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και μέσα στις επόμενες ημέρες, αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο από τους αρμόδιους φορείς.

Η Ελλάδα αποτελεί αυτή τη στιγμή μία ασφαλή από τον κίνδυνο του κορωνοϊού χώρα, η οποία θα μπορούσε να διεκδικήσει ακόμα και την καταληκτική φάση του Champions League. Ωστόσο, η έλλειψη προπονητικών εγκαταστάσεων δεν θα μπορούσε να επιτρέψει τη φιλοξενία οκτώ ομάδων. Η Αθήνα και το ΟΑΚΑ, όμως, ενδείκνυνται για τη φιλοξενία ενός μόνου αγώνα, όπως ο τελικός του UEFA Super Cup.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τον τελικό του Europa League, που είναι προγραμματισμένος να πραγματοποιηθεί στην Πολωνία (Γκντανσκ), δεν έχει (επί του παρόντος) υπάρξει σενάριο για «μετακόμιση» του σε άλλη χώρα, αλλά μέχρι να συνεδριάσει η εκτελεστική επιτροπή της UEFA τα πάντα είναι στον αέρα.

Ασφαλείς πληροφορίες του sfina.gr αναφέρουν πως για τον ίδιο λόγο – ότι η Ελλάδα θεωρείται από την UEFA ασφαλής χώρα σε ότι αφορά την πανδημία του κορωνοϊού – έπεσε στο τραπέζι της συζήτησης και η πιθανότητα διεξαγωγής του τελικού του Europa League στην Αθήνα!

Scroll Up