Διάγγελμα Μητσοτάκη: Τα 3 νέα μέτρα που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός για το Πάσχα

Συντάκτης: Share:

Μπροστά σε πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι είναι η κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού. Από τη μία είναι η περίοδος του Πάσχα όπου η συζήτηση για τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις έχει ανοίξει κι από την άλλη η κατάσταση στα νοσοκομεία που είναι πλέον σε οριακό επίπεδο.

Μέσα στην ημέρα αναμένεται νέο μήνυμα Μητσοτάκη, μετά από αρκετό καιρό στους πολίτες για την εξέλιξη της πανδημίας. Ο Πρωθυπουργός σκοπεύει να ανακοινώσει το σταδιακό άνοιγμα της κοινωνίας και της οικονομίας από τα μέσα Μαΐου, δηλαδή μετά τις γιορτές του Πάσχα.

Σε πρώτο πλάνο είναι βέβαια ο εορτασμός του Πάσχα, που όπως όλα δείχνουν θα έχει λίγες διαφορές σε σχέση με πέρσι.

Πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι ο εορτασμός της Ανάστασης θα γίνει νωρίτερα από τα Μεσάνυχτα και συγκεκριμένα στις 21:30 το βράδυ. Στο τραπέζι έχει πέσει ακόμη η επέκταση του ωραρίου κυκλοφορίας μέχρι τις 22:00 το βράδυ τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Όσον αφορά στην Λειτουργία της Μεγάλης Παρασκευής, θεωρείται σχεδόν κλειδωμένο ότι δεν θα γίνει η καθιερωμένη περιφορά του Επιταφίου. Όπως είπε βέβαια ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος υπάρχει ενδεχόμενο ο Επιτάφιος να βγει στο προαύλιο των ναών.

Όσον αφορά την έξοδο στα χωριά κατά την περίοδο του Πάσχα, φαίνεται ότι οι λοιμωξιολόγοι δε θα ανάψουν το πράσινοι. Οι επιστήμονες θεωρούν το ιικό φορτίο παραμένει σε υψηλά επίπεδα ιδιαίτερα στην επαρχία και τυχόν έξοδος θα φέρει άσχημα αποτελέσματα.

Οι λοιμωξιολόγοι αναμένεται να συνεδριάσουν εντός των επόμενων ημερών. Δεν είναι βέβαια ακόμη σίγουρο ότι θα παρθούν αποφάσεις για την περίοδο του Πάσχα.

Πηγή: isntanews.gr