Μητσοτάκης: “Το 80-90% των φάσεων ξεκαθαρίζουν με το VAR”

Συντάκτης: Share:

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η συνέντευξη που παραχώρησε σε ιντερνετικό σταθμό ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε μεταξύ άλλων για τον τελικό του Κυπέλλου και την αναδιάρθρωση.

Αναλυτικά είπε μεταξύ άλλων:

Για την ομάδα που υποστηρίζει στην Αγγλία: «Είχα πάει να παίξω σε φιλανθρωπικό παιχνίδι και οι φανέλες που μου έδωσαν ήταν της Τότεναμ. Εγώ είμαι Λίβερπουλ. Η Τότεναμ μου είναι συμπαθής, αλλά είμαι Λίβερπουλ. Είμαι κατά τον ίσων αποστάσεων. Μεταξύ Λίβερπουλ και Τότεναμ επιλέγω Λίβερπουλ».

Για τον αθλητισμό και τα πλάνα του: «Συνδέω τον μαζικό αθλητισμό. Το ωραίο κίνημα μαζικού αθλητισμού που γίνεται στη χώρα μας. Είναι μια πολιτική προτεραιότητα να τον στηρίξουμε. Όποιος αθλείται ζει περισσότερο και καλύτερα. Θα τα πούμε και για τον επαγγελματικό αθλητισμό, αλλά πρέπει να στηρίξουμε τον μαζικό αθλητισμό».

Για το ποδοσφαιρικό του ίνδαλμα: «Το ποδοσφαιρικό μου ίνδαλμα ήταν ο Μισέλ Πλατινί».

Για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Τον είδα τον τελικό Κυπέλλου, αλλά δεν τον είδα όλο. Με ενόχλησε η εικόνα. Θεωρώ αδιανόητο να έχουμε 1000 θεατές και 3000 αστυνομικούς. Αναγνωρίζω απόλυτα ότι το ποδόσφαιρο είναι προϊόν. Με ευθύνη όλων το προϊόν του ελληνικού ποδοσφαίρου υποβαθμίζεται»

Για το τι θα κάνει: «Υπάρχουν ζητήματα που αφορούν τις υποδομές. Θα πρέπει να στηρίξουμε όλες τις ομάδες. Θα πρέπει να καθίσουμε να κάνουμε μία ειλικρινή συζήτηση για το πως θα πέσουν συνολικά οι τόνοι και πώς θα αναβαθμίσουμε το προϊόν. Πάρτε για παράδειγμα την Premier League. Κάθισαν όλοι και συζήτησαν. Το ίδιο κάνει και το ΝΒΑ. Ο καλύτερος παίκτης του draft πάει στη χειρότερη ομάδα για να αναβαθμιστεί το προϊόν.

Σε ζητήματα που αφορούν τη διαιτησία είμαι φανατικός οπαδός του VAR. Το VAR λύνει πολλά προβλήματα και θα βγάλει πολλά θέματα καχυποψίας που υπάρχουν. Το 80-90% των φάσεων ξεκαθαρίζουν με το VAR. Βγάζεις την καχυποψία από τη μέση.
Οι ομάδες πρέπει να επενδύσουν σε νέα παιδιά. Ο νέο ποδοσφαιριστής που θα τον πάρεις από την ακαδημία σου δεν σου κοστίζει τίποτα και εάν τον πουλήσεις θα έχεις το ανάλογο κέρδος».

Συνέχεια προηγούμενης απάντησης: «Δεν βλέπουμε ποια μοντέλα δουλεύουν στο εξωτερικό; Πάρτε για παράδειγμα τον Άγιαξ. Ο Άγιαξ είναι διατεθειμένος πέντε χρόνια να πει ότι κάνω ένα πλάνο. Οι χώρες που έχτισαν ποδοσφαιρική υποδομή είδαν ότι έπρεπε να το κάνουν αυτό. Το προϊόν δεν είναι βιώσιμο. Οι παράγοντες έχουν τις ευθύνες τους. Η δικιά μας δουλειά είναι να βάλουμε το πλαίσιο και να είμαστε αμερόληπτοι».

Για το εάν πρέπει να υπάρχει αστυνομία στα γήπεδα: «Είναι δύσκολο να έχουμε χιλιάδες αστυνομικούς και να τους κατανέμουμε με τέτοιον τρόπο για να φυλάνε τα γήπεδα. Το ζήτημα της βίας είναι το πιο δύσκολο. Θα ήμουν διατεθειμένος να κάνουμε μία συζήτηση. Να κάτσουμε όλοι σε ένα τραπέζι. Δεν μπορείς να κλείσεις τα μάτια στο πρώτο σπορ της χώρας. Δεν μπορείς να αλλάζεις τους κανόνες εκ των υστέρων. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί μειώνουμε τον αριθμό ομάδων».

Για τη βία: «Άλλες χώρες έχουν αντιμετωπίσει τη βία. Φοβάμαι ότι δεν είναι βία των γηπέδων. Είναι ένα γενικότερο πρόβλημα που έχουμε με τη ανοχή που έχουμε στη βία».

Για το εάν παρακολουθεί το ελληνικό πρωτάθλημα: «Όποιος αγαπάει το ποδόσφαιρο στεναχωριέται από το γεγονός ότι δεν υπάρχει ποιότητα. Δεν υπάρχει η ποιότητα που θα θέλαμε. Βλέπεις ελληνικό πρωτάθλημα και νομίζεις ότι βλέπεις ποδόσφαιρο σε slow motion».

Για την αναδιάρθρωση: H θα κάνεις μια κλειστή λίγκα με 10 ομάδες ή θα έχεις ένα πρωτάθλημα με 16 και 18 ομάδες. Δεν καταλαβαίνω την αναδιάρθρωση εκ των υστέρων. Δίκιο έχουν τα Γιάννενα και φωνάζουν. Δίνουμε πάντα την εντύπωση ότι υπάρχουν σκοπιμότητες. Όταν ρυθμίζεις την αγορά βγάζεις το καπέλο του φιλάθλου και βάζεις αυτό του πολιτικού».

Για τα όσα συμβαίνουν στο μπάσκετ: «Πώς τα κατάφεραν έτσι; Ένα σπορ στο οποίο έχουμε τις μεγαλύτερες επιτυχίες μας, με δύο ομάδες που πρωταγωνιστούσαν στην Ευρώπη και τώρα να είμαστε σε αυτή την κατάσταση. Είναι θλιβερό αυτό που συμβαίνει στο μπάσκετ σήμερα. Δεν έχω προφανή λύση».