Μπάιντεν σε Μητσοτάκη: “Είμαστε στην καλύτερη στιγμή μας- Είστε ένας πολύ καλός φίλος”

Συντάκτης: Share:

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, στον Λευκό Οίκο.

 

Ο Μπάιντεν όταν τον υποδέχτηκε ανέφερε ότι θα μιλήσουν για μια σχέση φιλίας μεταξύ των δυο χωρών. «Είμαστε στην καλύτερη στιγμή μας. Είστε ένας πολύ καλός φίλος», τόνισε. Ωστόσο σημείωσε ότι η ρωσική επίθεση στην Ουκρανία βάλει κατά της δημοκρατίας.

«Είναι χαρά μας που σας έχουμε εδώ. Η σχέση και η συνεργασία Ελλάδας – ΗΠΑ είναι πιο σημαντική από ποτέ. Τα δημοκρατικά ιδεώδη, τα οποία όλοι μοιραζόμαστε, ξεκίνησαν από την Ελλάδα, μας ενέπνευσαν και για αιώνες ενδυναμώθηκαν… Η βάρβαρη επίθεση στην Ουκρανία αποτελεί απειλή για τη Δημοκρατία. Σας ευχαριστώ θερμά για την ηγεσία σας. Θα μιλήσουμε για τον πόλεμο στην Ουκρανία, την ενέργεια, την ασφάλεια, την κλιματική αλλαγή. Ήσασταν ένας πολύ καλός φίλος» είπε ο Τζο Μπάιντεν, υποδεχόμενος τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Οβάλ Γραφείο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αμερικανός πρόεδρος εμφανίστηκε φορώντας γραβάτα με την ελληνική σημαία.

«Σας ευχαριστώ πολύ. Γιορτάζω με εσάς τα 201 έτη από την Εθνική μας Παλιγγενεσία. Οι προπάτορές σας εμπνεύστηκαν από την Αρχαία Ελλάδα, έτσι και οι δικοί μας από την Αμερικάνικη Επανάσταση. Οι δυο χώρες μας βρίσκονται πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας, πολεμήσαμε δύο Παγκοσμίους Πολέμους μαζί, έτσι είμαστε αλληλέγγυοι και στην Ουκρανία» τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Οι καλές σχέσεις δεν βασίζονται μόνο στην Άμυνα, αλλά και στο εμπόριο και στις εταιρικές σχέσεις» είπε από την πλευρά του ο Έλληνας πρωθυπουργός, στις κοινές δηλώσεις ενώπιον των δημοσιογράφων πριν από την κατ’ ιδίαν συνάντηση.