Ο Σταύρος Καλαφάτης στην θέση του Γ. Γραμματέα και 2ος στην Ιεραρχία της Ν. Δ.

Συντάκτης: Share:

Ο Σταύρος Καλαφάτης  αναλαμβάνει τη θέση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας  με απόφαση  που έλαβε ο  Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Θα έχει  ενισχυμένες αρμοδιότητες, και ο  ρόλος του θα είναι αναβαθμισμένος, δείγμα και του πολύ υψηλού βαθμού εμπιστοσύνης που του δείχνει ο κ. Μητσοτάκης, καθώς θέλει να αλλάξει το ύφος της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης, ώστε να υπηρετεί τον αναβαθμισμένο ρόλο του θεσμού και του ρόλου των βουλευτών.

Η ανάθεση του ρόλου του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας στον κ. Καλαφάτη σημαίνει πολλά και προφανώς αναβάθμιση του ίδιου του βουλευτή, αφού θα ελέγχει τη λειτουργία της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Ενδεικτικό της σπουδαιότητας της θέσης και του αναβαθμισμένου ρόλου που επιφύλαξε ο κ. Μητσοτάκης για τον κ. Καλαφάτη είναι ότι σε κομματικό επίπεδο η συγκεκριμένη θέση είναι η τρίτη τη τάξη στην κομματική ιεραρχία και η δεύτερη στη Βουλή (πρώτη είναι του Κυριάκου Μητσοτάκη)!

Και για όσους το έχουν ψάξει λίγο ιστορικά, Θεσσαλονικιός βουλευτής σε τόσο υψηλή κομματική θέση δεν έχει υπάρξει στη ΝΔ από το 1974!

Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου ήταν τέταρτος σε σταυρούς (13.719) για τη Ν.Δ. στην Α’ Θεσσαλονίκης, πίσω από τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, τον Κωνσταντίνο Γκιουλέκα και την Ελενα Ράπτη.

Διευθυντής στο Μαξίμου ο Μιχάλης Μπεκίρης

 

Από εκεί και πέρα, διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Βουλή επελέγη ο πρώην βουλευτής και υπουργός, Μιχάλης Μπεκίρης , με τον οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί μακροχρόνια φιλία.

Ο κ. Μπεκίρης είναι πρώην βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην υφυπουργός Μεταφορών και αναλαμβάνει ειδικό ρόλο και αυξημένες αρμοδιότητες. Τον Ιανουάριο του 2016, μετά την εκλογή του κ. Μητσοτάκη στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μπεκίρης, είχε αναλάβει διευθυντής του πολιτικού του γραφείου. Αργότερα, τον διαδέχθηκε ο Στέλιος Πέτσας, νυν κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για πρώτη φορά, ο Μιχάλης Μπεκίρης εξελέγη βουλευτής Αχαΐας στις εκλογές του 2004. Επανεξελέγη το 2007 και το 2009, πρώτος μάλιστα σε ψήφους από το κόμμα του. Στις εκλογές του 2012 δεν εξελέγη, ενώ την περίοδο 2004-2007 είχε διατελέσει γραμματέας του προεδρείου της Βουλής.

Ο Μιχάλης Μπεκίρης γεννήθηκε στις 14 Δεκεμβρίου 1971 στην Πάτρα και είναι γιος του πρώην βουλευτή και υπουργού Βασίλη Μπεκίρη. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στη Γαλλία και εργάστηκε ως δημοσιογράφος. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι το τέλος της θητείας της κυβέρνησης Καραμανλή ήταν υφυπουργός Μεταφορών.

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

Scroll Up