ΠτΔ: “Στα όρια της φαιδρότητας το μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης”

Συντάκτης: Share:
Διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Αρμενία πραγματοποιεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Προ των ευθυνών της, έθεσε την Ε.Ε. με παρέμβασή του ο Προκόπης Παυλόπουλος, τόσο για το μεταναστευτικό, όσο και το μνημόνιο συνεργασίας, που υπέγραψαν Τουρκία και Λιβύη για τις θαλάσσιες ζώνες.

Σε δηλώσεις του, κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Επιτροπής Συνταγματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ.Παυλόπουλος ανέφερε, ότι το «Μνημόνιο Κατανόησης» μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης, του οποίου η θεσμική σαθρότητα αγγίζει τα όρια της φαιδρότητας, πρέπει να καταγγελθεί, εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως παντελώς ανυπόστατο, ενώ, παραλλήλως, η κυβέρνηση της Λιβύης πρέπει να προειδοποιηθεί, επίσης αμέσως, για τις βαρύτατες επιπτώσεις εις βάρος της όσο ακολουθεί την ανεύθυνη πολιτική του πειθήνιου υπηρέτη της τουρκικής αυθαιρεσίας και προκλητικότητας».

Για το μεταναστευτικό, είπε, ότι «Η Ευρωπαϊκή Ένωση, υπερασπιζόμενη το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, πρέπει ν’ αντιδράσει αμέσως, επιβάλλοντας τις προβλεπόμενες κυρώσεις στην Τουρκία, η οποία αφενός προσβάλλει προκλητικώς τις στοιχειώδεις αρχές του Ανθρωπισμού. Και, αφετέρου δρα, ως προς την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης- που είναι Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη όχι μόνο της Ελλάδας και της Κύπρου, αλλά και της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης- περιφρονώντα

Scroll Up