«Συγνώμη» από τον Κυρ. Μητσοτάκη για την αναστάτωση που προκάλεσε η επίσκεψή του στην Καβάλα

Συντάκτης: Share:

Αναστάτωση προκάλεσε στην συνοικία της Παναγίας στην Καβάλα η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη το μεσημέρι του Σαββάτου.

Όπως περιέγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  η Γεωργία Τριανταφυλλίδου η τροχαία χτυπούσε τα κουδούνια των σπιτιών επί της Θεοδώρου Πουλίδου, ζητώντας από τους ιδιοκτήτες να απομακρύνουν τα ήδη παρκαρισμένα αυτοκίνητα τους, σε όλο το μήκος της οδού μέχρι το Ιμαρέτ.

«Οι άνθρωποι σηκώνονται από το τραπέζι, άλλοι ψάχνουν τους οδηγούς κι άλλοι παραζαλισμένοι από τον μεσημεριανό ύπνο που διακόπηκε βίαια, τρέχουν και δεν προλαβαίνουν. Να ξεπαρκάρουν και να παρκάρουν πού; Κι όλα αυτά γιατί; Επειδή, λέει, θα επισκεφτεί το Ιμαρέτ ο Κυριάκος Μητσοτάκης! Κι όποιος νομίζει ότι αυτή η ανάρτηση κρύβει πολιτικό υπαινιγμό, πλανάται πλάνην οικτράν. Και είναι μια τέτοια άποψη που χαντάκωσε τον τόπο τα τελευταία χρόνια. Για καμιά επίσκεψη, για κανέναν αρχηγό δεν ξεσηκώνουμε τους κατοίκους μιας συνοικίας μεσημεριάτικα. Προφανώς, κάτι τέτοιο γίνεται με την ανοχή της δημοτικής αρχής. Αν ναι, τότε λέγεται κατάχρηση εξουσίας. Διορθώστε με» έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η γνωστή Καβαλιώτισσα.

Λίγη ώρα αργότερα το περιεχόμενο του κειμένου που ανέβηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έγινε γνωστό και στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος ζήτησε συγνώμη από τους κατοίκους της περιοχής, μιλώντας στο τηλέφωνο προσωπικά ο ίδιος με την κ. Τριανταφυλλίδου.

«Πριν από δύο περίπου ώρες κι ενώ βρισκόμουν με τις φίλες μου σε γνωστό μπαράκι της πόλης, χτύπησε το κινητό μου τηλέφωνο. Με καλησπέρισε και μου ευχήθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο κύριος Μητσοτάκης, αφού μου είπε ότι ενημερώθηκε για το περιεχόμενο της ανάρτησής μου, εξέφρασε την ειλικρινή του συγγνώμη για την αναστάτωση που άθελά του προκάλεσε, τονίζοντας:

Oυδέποτε αυτός ή η προσωπική του ασφάλεια ζήτησαν πρόσθετα μέτρα. Έχει επισκεφτεί τη συνοικία της Παναγίας στο παρελθόν και πάλι ως αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης, συνοικία που του αρέσει πολύ, χωρίς να απαιτήσει παρόμοια κινητοποίηση. Μου ζήτησε να μεταφέρω την ειλικρινή του συγγνώμη στους κατοίκους. “Είμαι σεμνός, δεν θα δημιουργούσα τέτοιον θόρυβο ως επισκέπτης”. Προφανώς, επέδειξαν υπερβάλλοντα ζήλο οι τοπικές αρχές.

Τι είπα εγώ: Eπανέλαβα ότι το σχόλιό μου δεν του απευθυνόταν προσωπικά. ‘Αλλωστε, φαίνεται. Εξήγησα ότι η Παναγία ταλαιπωρείται κάθε φορά που υποδέχεται είτε τον πρωθυπουργό είτε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης είτε τον πατριάρχη Αλεξανδρείας. Του εξήγησα , επίσης, ότι ο τοίχος μου από πεποίθηση έχει πολύ λίγους “φίλους”, λέω τον πόνο μου ως κάτοικος και δεν τον διαφημίζω.

Τον ευχαρίστησα θερμά για την άμεση αντίδρασή του -πάντα, μα πάντα χρειάζεται γενναιότητα για να ζητήσεις συγγνώμη, πόσο μάλλον όταν επιλέγει να το κάνει ένας πολιτικός από έναν πολίτη που δεν γνωρίζει προσωπικά με τρόπο ειλικρινή και φιλικό», έγραψε μεταξύ άλλων σε δεύτερη ανάρτησή της η Γεωργία Τριανταφυλλίδου.

Πηγή: Τhessnews.gr