Πώς θα προστατευτούν τα νέα παιδιά του ΠΑΟΚ και δεν θα κινδυνεύσουν να “καούν” – το περιβάλλον που πρέπει να διαμορφωθεί γύρω τους

Συντάκτης: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Το γεγονός ότι όλα τα φώτα της δημοσιότητας τον τελευταίο καιρό – σε κάθε ματς – πέφτουν σχεδόν μόνιμα πάνω στον Κωνσταντέλια και στον Κουλιεράκη είναι πολύ επικίνδυνο για την ψυχοσύνθεση και την ποδοσφαιρική τους εξέλιξή.

Αυτά τα παιδιά, (όπως και ο Λύρατζης, ο Τσαούσης, ή ο Τζίμας που άρχισε τις προπονήσεις με την πρώτη ομάδα), θα ξεδιπλώσουν ομαλά και με ασφάλεια το ταλέντο τους ενσωματωμένα σε ένα περιβάλλον χωρίς κλυδωνισμούς, σε μία ομάδα που πάει καλά.

Εάν πέσουν στις πλάτες τους μεγαλύτερες ευθύνες απ’ αυτές που αναλογούν στην ηλικία τους μπορεί και να… καούν. Ένα τρανταχτό παράδειγμα στρέβλωσης, που ζούμε αυτή την εποχή, είναι το ότι στηρίζεται όλη η ομάδα μεσοεπιθετικά στις εμπνεύσεις του Κωνσταντέλια.

Όταν οι προβολείς είναι σε κάθε παιχνίδι τους πάνω στα νέα παιδιά φορτώνονται με άγχος, καθόλου παραγωγικό. Δεν έχουν την εμπειρία διαχείρισης δύσκολων καταστάσεων ακόμα. Γι’ αυτό θα πρέπει να βρίσκονται έξω από το κάδρο της υπερπροβολής και να προστατεύονται από την υπερβολική δημοσιότητα.

Είναι μεγάλα ταλέντα, αλλά ακόμα έχουν δρόμο μπροστά τους για να ωριμάσουν ποδοσφαιρικά. Ήδη, για τους περισσότερους νέους του ΠΑΟΚ έχει στηθεί ένα πάρτι διθυράμβων και επαίνων. Στην κορυφή βρίσκεται ο Κωνσταντέλιας. Άμα βάλει και το πρώτο του γκολ, δηλαδή, τι έχει να γίνει; Αν φουσκώσουν πολύ τα μυαλά σε ένα νέο παιδί αποπροσανατολίζεται και κινδυνεύεις να το χάσεις.

Γύρω από τα νέα παιδιά του ΠΑΟΚ, για τα οποία τόση κουβέντα γίνεται με θετικό τρόπο σε όλη την Ελλάδα, καλό θα είναι να διαμορφωθεί ένα ισορροπημένο περιβάλλον ασφάλειας. Γιατί μόνο έτσι ο ΠΑΟΚ θα έχει κερδίσει με βεβαιότητα σημαντικές μονάδες για το μέλλον του, πάνω στις οποίες θα χτιστεί η νέα ομάδα.

Τι χρειάζεται για να γίνει αυτό; Προστασία από την πολύ δημοσιότητα, λίγα λόγια και πλαισίωση αυτών των νέων Ελλήνων παικτών από ξένους παίκτες μεγάλης κλάσης, δίπλα στους οποίους θα μαθαίνουν και θα αισθάνονται ασφάλεια. Διότι αν έρθει το στραβό αποτέλεσμα ο έμπειρος ξέρει πώς να το διαχειριστεί, σε αντίθεση με τον πιτσιρικά, ο οποίος αν χάσει την αυτοπεποίθησή του χάνει και την αγωνιστική του ταυτότητα στο 100% των περιπτώσεων.

Συμπερασματικά, στην παρούσα φάση, τα νέα παιδιά χρειάζονται περισσότερο την βοήθεια της ομάδας και όχι το αντίστροφο, γιατί αλλιώς κινδινεύουν να “καούν”, εάν δεν εξελιχθούν καλά τα πράγματα. Και θα είναι πραγματικά κρίμα…