Πρέκας: «Μεγάλη τιμή που είχαμε την Εβίνα στην Εθνική»

Συντάκτης: Share:

Η Εθνική Γυναικών πέτυχε τον στόχο της και φτάνοντας στην νίκη απέναντι στην Τσεχία σε ένα κατάμεστο γήπεδο στη Χαλκίδα.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Πέτρος Πρέκας μίλησε για την επιτυχία της Εθνικής Γυναικών, την παρουσία του κόσμου, αλλά και την Εβίνα Σταμάτη.

«Ήταν πολύ σημαντικό που παίξαμε σε ένα γεμάτο γήπεδο και αυτό ήταν το πιο ευχάριστο. Το δεύτερο είναι ότι καταφέραμε και κάναμε μια νίκη που θέλαμε πάρα πολύ, όχι για βαθμολογικούς λόγους, αλλά περισσότερο για να στηρίξουμε την προσπάθεια που κάνουμε. Τα παιδιά καταβάλουν μια τεράστια προσπάθεια και αυτό ήταν η επιβράβευση. Είμαι ευχαριστημένος από την απόδοση αν και παίξαμε με σημαντικές απώλειες, όπως η Φασούλα και η Τσινέκε. Τα παιδιά έπαιξαν μαζί και καταφέραμε να κάνουμε μια μεγάλη νίκη.

Είναι σημαντικό που έπαιξαν και τα νεαρά κορίτσια. Εμείς έχουμε έναν βασικό κορμό και σε κάθε κλήση φέρνουμε και νέα παιδιά και τα δοκιμάζουμε. Θέλουμε να τους δώσουμε ευκαιρίες και κίνητρο να γίνουν καλύτερες παίκτριες. Ο κόσμος μας βοήθησε πολύ και είναι ένα μεγάλο κίνητρο και μακάρι να πάμε στο Ευρωμπάσκετ του 2025 με γεμάτα γήπεδα. Προσπάθησα να πείσω την Εβίνα Σταμάτη να παίξει άλλον ένα χρόνο μέχρι το Ευρωμπάσκετ του 2025. Ήταν μεγάλη τιμή που την είχαμε στην Εθνική ομάδα και της εύχομαι τα καλύτερα».

Από την πλευρά της η Εβίνα Σταμάτη είπε: «Ήταν πολύ σημαντική νίκη στη χώρα μας με τον κόσμο μας. Η αλήθεια είναι ότι μπήκαμε μουδιασμένα αλλά μετά βελτιωθήκαμε και φτάσαμε στη νίκη. Είναι και νίκη ψυχολογίας και ίσως μετρήσει και στα γκρουπ δυναμικότητας στην κλήρωση της τελικής φάσης του Ευρωμπάσκετ.

Είναι μοναδικό να παίζεις στη χώρα σου με τόσο κόσμο. Το πολύ θετικό ήταν ότι το γήπεδο γέμισε παιδιά. Ελπίζω αν αύριο έστω και ένα παιδί θελήσει να ασχοληθεί με το μπάσκετ θα είναι επιτυχία».