Πρόταση Ανδρουλάκη στον Ζαγοράκη για τις Ευρωεκλογές

Συντάκτης: Share:

O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης έκανε επίσημη πρόταση στον προς τον απερχόμενο ευρωβουλευτή της ΝΔ, Θοδωρή Ζαγοράκη να συμμετάσχει στο «πράσινο» ευρωψηφοδέλτιο.

Μόλις 100 μέρες απομένουν για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου και στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ξεκινήσει ήδη η προεκλογική της εκστρατεία. Οι ευρωεκλογές διεξάγονται κάθε πέντε χρόνια και πέρα από τη σύνθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, επιλέγονται και οι επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών.

Οι πρεσβευτές των 27 χωρών- μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ε έχουν ορίσει τις ημερομηνίες διεξαγωγής των ευρωεκλογών 2024, από τις 6 έως τις 9 Ιουνίου. Κάθε χώρα, θα επιλέξει την ημέρα που θα κληθούν οι ψηφοφόροι στις κάλπες, μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα. Στην Ελλάδα, οι πολίτες θα πάνε στις κάλπες την Κυριακή 9 Ιουνίου 2024.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες των κομμάτων για τη συγκρότηση της λίστας με τους υποψηφίους στις ευρωεκλογές του Ιουνίου. Είναι σύνηθες να βρίσκουμε στη λίστα των υποψηφίων ονόματα αθλητών. Το όνομα του Θοδωρή Ζαγοράκη θέλει να περιέχει το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, καθώς ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης έκανε επίσημη πρόταση στον απερχόμενο ευρωβουλευτή της ΝΔ να συμμετάσχει στο «πράσινο» ευρωψηφοδέλτιο. Ο Έλληνας διεθνής πρώην ποδοσφαιριστής κι αρχηγός της ομάδας που κατέκτησε το Euro 2004 δεν έχει δώσει κάποια απάντηση ακόμα. Μένει να δούμε ποια θα είναι η απόφασή του.