Ραγίζει καρδιές ο “Παπά ΠΑΟΚ”: «Άλκη σου ζητώ συγγνώμη, όλοι μας σε σκοτώσαμε»

Συντάκτης: Share:

Συγκινεί με τα λόγια του για τον δολοφονημένο Άλκη ο Πατέρας Χρήστος.

Ο Γνωστός «Παπά ΠΑΟΚ» φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ και συγκίνησε με τα όσα είπε για τον 19χρονο φίλο του Άρη που έχασε τη ζωή του.

Με λόγια που συγκινούν είπε “σκληρές” αλήθειες και τόνισε πως ντρέπεται και ο ίδιος σαν φίλαθλος για τα όσα έγιναν και πως ζήτησε συγνώμη από τον Άλκη, κάτι που πρέπει να κάνει όλη η κοινωνία.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο πατέρας Χρήστος:

«Αυτό το γεγονός μας τρύπησε την κάρδια, μακάρι να τρύπησε και τα μυαλά μας και να μπει μυαλό εκεί μέσα, γιατί η κοινωνία σοκαρίστηκε μεν, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι πηρέ και το μάθημα ολόκληρο, όπως πρέπει να πάρουμε το μάθημα, να ξυπνήσουμε πραγματικά και να δούμε τις ευθύνες μας» τόνισε ο πατήρ Χρήστος.

«Ακούω τον παππού, ακούω τον πάτερα, τη γιαγιά, και λέω τι υπέροχη οικογένεια, τι βάθος έχει, τι πνεύμα και τι πολιτισμό μας διδάσκει… Πολιτισμό, τη στιγμή που η κοινωνία σκότωσε τόσο άδικα το σπλάχνο της. Σε ποια οικογένεια το κάναμε αυτό το κακό… Γιατί χρησιμοποιώ πρώτο πληθυντικό; γιατί όλη μαζί η κοινωνία σκότωσε προχθές, δεν ήταν οι 5, 8, 10 αλήτες, όχι, ήμασταν όλοι μαζί γιατί όλοι μαζί πρέπει να τα προλαβαίνουμε αυτά και για να τα προλαβαίνουμε πρέπει κάτι να κάνουμε».

Κοιτώντας τη φωτογραφία του Άλκη ο ιερέας ανέφερε συγκλονισμένος: «κοίτα χαμόγελο, το χαμόγελο αυτού του παιδιού το σβήσαμε τόσο απαράδεκτα, δεν ήταν δυστύχημα με αυτοκίνητο, ήταν αραχτό με την παρέα του στα σκαλοπάτια μιας πολυκατοικίας και κάποιοι πήγαν (και τον χτύπησαν) για ποιο λόγο;»

«Ντρέπομαι σα φίλαθλος εξέφραζα κι εγώ την τρέλα μου, την αγάπη μου, το τραγούδι μου. Ο αθλητισμός πρέπει να είναι όντως τραγούδι χαρά, ομορφιά, εμείς τι το κάναμε; Πόνο και θάνατο. Πρέπει να σκύψουμε όλοι να δούμε πως θα ανέβει νια κοινωνία. Ας σκορπίσουμε αγάπη κι ας ζυμώνουμε πολιτισμό τα σχολεία μας οι σύλλογοι».

«Ζήτησα συγγνώμη από τον Άλκη, σου οφείλουμε όλη η κοινωνία κι εγώ πρώτα (…) αλλά και στην οικογένεια, την υπεροχή οικογένεια, ζητάω συγγνώμη εμείς της βάλαμε την κόλαση εκεί που είχε ένα παράδεισο» σημείωσε.

«Α ρε Άλκη, μάς άφησες ένα χαμόγελο για να μας τρυπάει την κάρδια και να λέει ‘κάντε κάτι να μη χυθεί άλλο αίμα ούτε σταγόνα’» τόνισε ο πατήρ Χρήστος, ο οποίος προσφέρθηκε να προσεγγίσει τα παιδιά του ΠΑΟΚ για να μεταδοθεί το φίλαθλο πνεύμα.