Σειρά του Παυλίδη, στην αναζήτηση του… «αντί – Περόνε»

Συντάκτης: Share:

«Πριν από μερικά παιχνίδια είχαμε τον Περόνε, ο οποίος… «μπαμ – μπαμ», με την ποιότητά του, έβαζε τα γκολ και μας βοηθούσε να πάρουμε αποτελέσματα», είπε, με το γνωστό γλαφυρό στυλ του και τα… «χαριτωμένα» ελληνικά του, ο Μανουέλ Ρόκα, στη συνέντευξη Τύπου, μετά τον αγώνα με την Παναχαϊκή.

Ο Ισπανός τεχνικός αντιμετωπίζει το τεράστιο πρόβλημα της απουσίας του μοναδικού εξαιρετικά ποιοτικού και – ταυτόχρονα – εξαιρετικά αποτελεσματικού στον τομέα του σκοραρίσματος, παίκτη του, αδυνατώντας να βρει λύσεις, προκειμένου να καλύψει το κενό, το οποίο άφησε πίσω του ο Αργεντινός.

Ο κόουτς του Ηρακλή αντιλήφθηκε ότι ο Γκι Νιάμπουγιου, μπορεί να διαθέτει τη σωματοδομή, προκειμένου να αναλάβει το ρόλο του κεντρικού επιθετικού, όμως στερείται των ουσιαστικών προσόντων και κυρίως της αποτελεσματικότητας, ώστε να τον διαδραματίσει με επιτυχία.

Τσεκάροντας τις επιλογές του σε επίπεδο επιθετικών λύσεων, εφόσον η δοκιμή του Γαλλοϊβοριανβού τον άφησε ανικανοποίητο, διαπίστωσε ότι είχε να επιλέξει μεταξύ Χρήστου Ρόβα και Γιώργου Παυλίδη.

Όσον αφορά στον Ρόβα και ο Ρόκα, όπως νωρίτερα οι Βοσνιάδης και Ελευεθρόπουλος, έχει την άποψη ότι δεν διαθέτει τα στοιχεία, που θα του επιτρέψουν να σταθεί – επί του παρόντος – σε ρόλο βασικού στη συγκεκριμένη κατηγορία και ότι είναι πιο χρήσιμος ως αλλαγή, προκειμένου να τονώνει την επιθετική γραμμή της ομάδας με το δραστήριο – πλην όμως άναρχο – παιχνίδι, που τον χαρακτηρίζει.

Ουσιαστικά, «χρεώνει» στον 24χρονο φορ σαφή έλλειψη τακτικής προσαρμογής στα δεδομένα του παιχνιδιού και ακολουθεί την ίδια στάση απέναντί του με αυτήν των δύο προκατόχων του στην «κυανόλευκη» τεχνική ηγεσία.

Κατά συνέπεια, ο Μανουέλ Ρόκα έσπευσε να δοκιμάσει τη λύση του Γιώργου Παυλίδη. Στον αγώνα με τον Αιγινιακό συμπεριέλαβε για πρώτη φορά στην αποστολή τον 22χρονο φορ και τον χρησιμοποίησε ως αλλαγή, ενώ κόντρα στην Παναχαϊκή προχώρησε ένα βήμα παρακάτω, τοποθετώντας τον στη βασική ενδεκάδα.

Η εκτίμηση του τεχνικού επιτελείου είναι ότι ο νεαρός κράτησε τακτικά τη θέση του, όμως του έλειψε η σωστή τροφοδοσία από τους συμπαίκτες του (είχε, βεβαίως, τη φάση για γκολ με προσωπική ενέργεια, στο τέλος τους αγώνα) και – κατά συνέπεια – δεν βρήκε τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται ο Γιώργος Παυλίδης να παραμείνει «ενδεκαδάτος» και στον αυριανό αγώνα στη Λάρισα απέναντι στον τοπικό Απόλλωνα, με τον προπονητή του να προσβλέπει σε καλύτερη προσαρμογή και επίδοση από εκείνον.