“Σειρήνες” για Ζίφκοβιτς και Κουλιεράκη – τα δεδομένα για τους δύο παίκτες

Συντάκτης: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Οι καταπληκτικές εμφανίσεις του Άντρια Ζίφκοβιτς στο Μουντιάλ και το εξαιρετικό πρωτάθλημα που κάνει ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης έχουν καταστήσει πολύ εμπορικά τα ονόματά τους στην μεταγραφική αγορά.

Ο Ζίφκοβιτς ήταν φανταστικός και στα τρία παιχνίδια της Εθνικής Σερβίας στο Μουντιάλ, παίζοντας στην θέση του δεξιού μπακ χαφ στο 3-5-2 του Στοϊκοβτς, σε μία θέση που δεν τον έχουμε συνηθίσει στον ΠΑΟΚ. “Εξαφάνισε” μάλιστα και τον Βινίσιους στο πρώτο ματς με την Βραζιλία. Είναι 26 χρονών, προέρχεται από την σερβική σχολή, η οποία διαχρονικά πουλάει σε όλο τον κόσμο, είναι “πολυεργαλείο”, αφού παίζει, όπως απέδειξε, όλη την πλευρά δεξιά και αριστερά και το όνομά του “ταξίδεψε” σε όλο τον κόσμο μέσω του Μουντιάλ.

Ο 19χρονος Κουλιεράκης παρά το νεαρό της ηλικίας του είναι πολύ ώριμος στο παιχνίδι του και αποτελεί την αποκάλυψη του ελληνικού πρωταθλήματος μέχρι τώρα. Βρίσκεται σε πολύ ελκυστική ηλικία και τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών ευρωπαϊκών ομάδων, με πιο πρόσφατο αυτό της Γκλάντμπαχ.

Επίσημη πρόταση στα γραφεία της Τούμπας δεν έχει φτάσει για κάποιον από τους δύο παίκτες, αλλά είναι ηλίου φαεινότερο πως ο Ζοσέ Μπότο έχει δεχτεί διευκρινιστικές ερωτήσεις από μάνατζερ που εκπροσωπούν ομάδες και για τον Κουλιεράκη και για τον Ζίφκοβιτς.

Σ’ αυτή την περίπτωση πρέπει να λάβουμε υπόψη μας τα εξής δεδομένα:

Πρώτον, στο σύγχρονο ποδόσφαιρο όλα πωλούνται και όλα αγοράζονται. Αυτός είναι ο νόμος της αγοράς.

Δεύτερον, φαίνεται αναγκαίο κακό να γίνει μία πώληση παίκτη (μαζί με δραστική περικοπή εξόδων στην ΠΑΕ) για να βγει λογιστικά η χρονιά και να μειωθεί η χασούρα που θα καταγραφεί στην τρέχουσα χρήση από την απώλεια των πολλών εκατομμυρίων ευρώ, λόγω του πρόωρου καλοκαιρινού αποκλεισμού από την Ευρώπη.

Τρίτον, ο Μπότο στην πρόσφατη συνέντευξή του στην Κύπρο είπε ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να πουλάει ακριβά, Άρα, για να πουληθεί παίκτης πρέπει να έρθει μεγάλη πρόταση. Ήδη, για τον Κουλιεράκη είχε ακουστεί ότι κοστολογείται περί τα 10 εκατ. ευρώ.

Και τέταρτον και πολύ βασικό, εάν πουληθεί κάποιος, εκ των Ζίφκοβιτς, Κουλιεράκη, υπάρχουν αντικαταστάτες άμεσα. Για το κέντρο της άμυνας σίγουρη λύση είναι ο Γιάννης Μιχαηλίδης, (υπάρχει και ο 18χρονος Δημήτρη Κωττάς του ΠΑΟΚ Β, που αποκαλείται ήδη από πολλούς νέος Κουλεριάκης), ενώ στα άκρα έχει καθιερωθεί ο Γιάννης Κωνσταντέλιας, ωσότου δεν προκύπτει κάποιο κενό. Μπορεί να γίνει και καμία μεταγραφή τύπου Μαρτίνς ενισχυτικά και καλύπτεται η θέση.

Πάντως, εφόσον υπάρξει πώληση θα διευκολυνθούν οι κινήσεις και στο επίπεδο της μεταγραφικής ενίσχυσης, έτσι ώστε η ομάδα να μην αποδυναμωθεί, ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος και του κυπέλλου.