Αφαιρούν τα μετάλλια δύο Ρώσων αθλητών διάθλου

Συντάκτης: Share:

Η διεθνής ομοσπονδία διάθλου (IBU) ανακοίνωσε ότι θα αφαιρέσει τα μετάλλια που κατέκτησαν το 2013 και το 2014 δύο Ρώσοι αθλητές λόγω παραβιάσεων κανόνων που αφορούν το ντόπινγκ.

Πρόκειται για τους Ολυμπιονίκες, Σβετλάνα Σλέπτσοβα και Έβγκενι Ουστούγκοφ, οι οποίοι απο την πλευρά τους αναμένεται να ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης,  σύμφωνα με όσα μεταδίσει το ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, επικαλούμενο τον επικεφαλής της ρωσικής ομοσπονδία Διάθλου, Βλάντιμιρ Ντράτσεφ.

Να σημειωθεί ότι πέρυσι, ο Παγκόσμιος Οργανισμός για την καταπολέμηση του ντόπινγκ (WADA) τιμώρησε την Ρωσία με απαγόρευση τεσσάρων ετών από όλες τις μεγάλες διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις, όπως οι φετινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο, αφού διαπίστωσε ότι η Μόσχα είχε παραβιάσει εργαστηριακά δεδομένα.

Οι κυρώσεις,  κατά των οποίων η Ρωσία έχειασκήσει προσφυγή, απαγορεύουν στη χώρα να φιλοξενήσει σημαντικά διεθνή γεγονότα για τέσσερα χρόνια.

Οι δύο συγκεκριμένοι Ρώσοι αθλητές του διάθλου κατηγορήθηκαν για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2018.  Η απόφαση της IBU σημαίνει ότι ο Ουστούγκουφ χάνει το χρυσό μετάλλου που κέρδισε κατά τη διάρκεια των  Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2014,  που έγιναν στο Σότσι της Ρωσίας.

Scroll Up