«Βόμβες» από τους Άλμπο και Σαντοβάλ για τον ΠΑΟΚ!

Συντάκτης: Share:

«Βόμβες» εξαπέλυσαν οι Κουβανοί Άλμπο και Σαντοβάλ που αποχώρησαν από τον ΠΑΟΚ λόγω πειθαρχικού παραπτώματος (όπως ανέφερε η σχετική ενημέρωση του ΤΑΠ).

 

Οι δύο αθλητές, παραχωρώντας συνέντευξη στην ιστοσελίδα «gazzetta.gr», καταγγέλλουν πως βίωσαν ρατσιστική συμπεριφορά από τον πρώην προπονητή της ομάδας, Γιούρι Φιλίποφ. Παράλληλα, υποστηρίζουν ότι ο πρόεδρος του Α.Σ. ΠΑΟΚ, Αντώνης Τσαλόπουλος χειροδίκησε κατά της μάνατζερ τους, Τζένης Τερζή, και για αυτό του ζήτησαν τον λόγο, στο επεισόδιο μετά το παιχνίδι του Δικεφάλου με την Ελπίδα Αμπελοκήπων.

 

Αναλυτικά, τα όσα είπαν:

Πως νιώθετε μετά από αυτά που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα;

Sandoval: «Νιώθω απογοητευμένος, η Τζένη μας είχε μιλήσει για την ιστορία του ΠΑΟΚ και αυτό που αντιμετώπισα εδώ δεν είχε καμία σχέση με όλα αυτά που έμαθα ειδικά μετά από αυτό που έγινε με τον πρόεδρο».

Albo: «Νιώθω το ίδιο ακριβώς με τον συμπαίκτη μου, απόλυτα απογοητευμένος γιατί δεν πιστεύω ότι έπρεπε να πάρουν την απόφαση να διώξουν έναν αθλητή επειδή υπερασπίστηκε έναν άλλο άνθρωπο. Και μάλιστα μετά από ένα τέτοιο παιχνίδι στην έδρα μας, με τον κόσμο να μας στηρίζει, δεν είναι φυσιολογικό, δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι έγινε».

 

Τι γνωρίζατε για τον ΠΑΟΚ και αν επίσης γνωρίζατε τον ρόλο που θα είχατε στην ομάδα;

Sandoval: «Εγώ με το που ήρθα εδώ και έμαθα για την ιστορία του ΠΑΟΚ από την Τζένη ότι ήταν μια μεγάλη ομάδα από ανθρώπους που είχαν υποφέρει και μαζί προσπαθούσαν να καταφέρουν αυτό που ήθελαν. Αυτό με επηρέασε αρκετά κι έτσι αποφάσισα να δώσω όλη μου την καρδιά στην ομάδα γιατί η ιστορία αυτή μοιάζει πολύ με την δική μας ιστορία των Κουβανών, αλλά μετά από αυτό που έγινε δεν ξέρω αν είναι έτσι».

Albo: «Ήρθα με πολύ διάθεση να δημιουργήσω φιλίες, να παίξω και να προπονηθώ με όλη μου την καρδιά για την ομάδα και κατά κύριο λόγο το κλίμα στην ομάδα ήταν άψογο, οι συμπαίκτες μου με βοήθησαν όλοι μέχρι αυτό που συνέβη, δεν καταλαβαίνω γιατί. Ήξερα ότι ο ΠΑΟΚ είναι ένα κλαμπ ενωμένο επειδή ο κόσμος του είχε υποφέρει πολύ, ναι ο Σεπέδα μας είχε πει πολλές ιστορίες και ότι αυτή η ομάδα είναι σπουδαία, ο Χιμένες επίσης για τους φιλάθλους που την στηρίζουν, που ζουν για την ομάδα και υποφέρουν μαζί της».

 

Τι πήγε στραβά; Θεωρείτε ότι τα είχατε κάνει όλα τέλεια και η ευθύνη είναι μόνο στην άλλη πλευρά; Υπήρχαν κάποια πράγματα που θα μπορούσατε να μην τα είχατε κάνει; Πώς φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Τι πιστεύετε; Τι νιώθετε;

Sandoval: «Κατά τη γνώμη μου δεν είναι γενικά λάθος της ομάδας. Με την ομάδα υπήρχε μια φιλία, μια καλή σχέση αλλά στο κομμάτι των διοικητικών, του προέδρου και του team μάνατζερ, όλη η διοίκηση και η διαχείριση προς τα πρόσωπά μας από την πρώτη μέρα ήταν άσχημη. Αν και αυτοί υποστηρίζουν το αντίθετο εμείς το καταλάβαμε γιατί δεν μπορεί να είναι σύμπτωση το γεγονός ότι όλοι έλεγαν πράγματα ενάντια σε εμάς, τους Κουβανούς. Σε αυτό διαχωρίζω την ομάδα, τους συμπαίκτες μας, τα λάθη τα έκαναν κάποιοι άλλοι και όχι εκείνοι. Και έτσι φτάσαμε ως εδώ. Επειδή υπερασπιστήκαμε μια γυναίκα και μας έδιωξαν. Είπαν ότι φύγαμε από την ομάδα για θέματα απειθαρχίας. Ενώ από την αρχή, με ότι έγινε με τον Γιούρι και τώρα με τον πρόεδρο ότι έγινε φτάσαμε στο σημείο να καταλάβουμε ότι αυτά που έγιναν από την αρχή είχαν ως σκοπό να μας οδηγήσουν στο να κάνουμε κάποιο λάθος και να μας απομακρύνουν από την ομάδα. Θα ήταν πιο εύκολο να μας πουν δεν σας θέλουμε φύγετε και αν μας το έλεγαν θα γινόταν, αλλά όχι έτσι όπως έγινε».

Albo: «Δεν ξέρω από που να αρχίσω αλλά όλα ήταν περίεργα από την πρώτη μέρα που ήρθαμε. Ο μάνατζερ (Αυγητίδης) ήρθε να μας πάρει μαζί με την Τζένη και από την επόμενη μέρα εξαφανίστηκε. Πήγαμε να προπονηθούμε , ο προπονητής δεν εμφανίστηκε ποτέ. Αυτό δεν μας ένοιαξε συνεχίσαμε τις προπονήσεις. Υπήρχαν πολλά σχόλια για εμάς, ότι ήμασταν καλοί ή όχι κτλ, δεν μας φέρθηκαν ποτέ με σεβασμό, όμως εμείς αποδείξαμε μέχρι και την τελευταία στιγμή ότι είμαστε οι καλύτεροι. Φαίνεται ότι αυτό δεν ήταν αρκετό γι’ αυτούς και έγινε ότι έγινε μέχρι τώρα, όπως είπε και ο Σαντοβάλ».

 

Ακούστηκαν πολλά από την ομάδα για τα πειθαρχικά σας παραπτώματα. Θεωρείτε ότι μπορούσατε να είχατε κάνει τα πράγματα διαφορετικά ώστε να μην έφταναν σε αυτό το σημείο;

Albo: «Ποτέ δεν καθυστερήσαμε να πάμε στην προπόνηση αντιθέτως πολλές φορές περπατούσαμε μέχρι το γήπεδο, δεν χάσαμε καμία προπόνηση. Τον πρώτο καιρό μας πήγαινε η Τζένη και μετά ξαφνικά δεν ήθελαν να με πάει η Τζένη. Μετά, για μια εβδομάδα ακόμα περπατούσαμε. Αυτό που έκαναν ήταν να μας κλείνουν τα αποδυτήρια. Φτάναμε στα 5 λεπτά πριν την προπόνηση κι ενώ μας έμενε χρόνος να αλλάξουμε και να κάνουμε όσα έπρεπε, μπαίναμε αργά για προπόνηση αφού μας είχαν κλείσει τα αποδυτήρια και ουσιαστικά χάναμε χρόνο. Αλλά πάντα υπακούαμε τον προπονητή σε όλα. Στην τελική, ήρθαμε εδώ για εμάς και για τις οικογένειές μας. Δεν ξέρουμε να κάνουμε κάτι άλλο, δεν δουλεύουμε αλλού, μας πληρώνουν μόνο για να παίζουμε βόλεϊ».

Σαντοβάλ: «Ήταν ρατσιστική η συμπεριφορά του Φιλίποφ»

 

Αναφέρατε τον προπονητή. Ποια ήταν η σχέση σας με τον Γιούρι Φιλίποφ;

Sandoval: «Η σχέση μας ήταν πολύ κακή. Μερικές φορές, λόγω της αντιπάθειάς του, καταλάβαινα ότι μας ειρωνευόταν κυρίως μπροστά σε άλλα άτομα αν και δεν καταλάβαινα την γλώσσα. Έκανε διάφορες πράξεις μέσα στο γήπεδο, αποκλειστικά εναντίον μας. Αν θέλετε αυτό το μεταφράζετε ρατσισμό. Κατά την γνώμη μου είναι. Εμείς δεν τον κρίνουμε όταν τον αποκαλούμε ρατσιστή, αλλά μιλάμε έτσι λόγω των πράξεων του εναντίον μας και δεν καταλάβαμε αν όλο αυτό το έκανε επειδή είμαστε μαύροι ή επειδή είμαστε Κουβανοί ή επειδή τον καθοδήγησε ο πρόεδρος σε αυτή την συμπεριφορά για να μπορέσουν να μας διώξουν από την ομάδα».

Albo: «Σε αυτό το κομμάτι δεν ξέρω τι να σας πω. Ήταν ένας καλός προπονητής αλλά από την άλλη έκανε πράξεις με τις οποίες δεν μας έδειχνε σεβασμό. Όταν έλεγε κάτι κι εγώ ρωτούσα τώρα τι έγινε, γιατί γελάνε όλοι, εκείνος με ειρωνεία μας έλεγε ότι ήταν απλά ένα αστείο. Την ίδια μέρα που εγώ του είπα coach δεν έχουμε φάει, το φαγητό μας δεν ήρθε αυτός έκανε ένα αστείο στα ελληνικά και όλοι γέλασαν και μου απάντησε «Μην το λες σε εμένα αλλά στον μάνατζερ σου». Υπάρχουν διάφορα που έκανε και μας ενοχλούσαν στα αλήθεια. Δεν μπορούσα να καταλάβω γατί τα έκανε αφού προπονούμασταν σκληρά, ήμασταν οι καλύτεροι. Αυτό που πιστεύω είναι ότι δεν μας σεβόταν».

Sandoval: «Όταν έγινε το περιστατικό με το φαγητό το αστείο ήταν σε βάρος μου»(στο συγκεκριμένο περιστατικό, σύμφωνα με τους Κυπελλούχους ο ντελιβεράς είχε φέρει το φαγητό και το είχε αφήσει στην είσοδο γιατί χτυπούσε το κουδούνι και δεν του απαντούσαν).

Albo: «Ούτε είχαμε καταλάβει εκείνο το περιστατικό όταν η Τζένη μπήκε να παρακολουθήσει μια προπόνησή μας, ως εκπρόσωπός μας, και την έδιωξε λέγοντας ότι κανείς δεν μπορεί να δει την προπόνηση και την επόμενη μέρα ήταν εκεί η οικογένεια κάποιου άλλου συναθλητή μας και αυτό γινόταν συχνά. Γι’ αυτό θεωρούμε ότι όλα αυτά δεν έδειχναν σεβασμό στα πρόσωπά μας. Και κάπως έτσι ξεκίνησαν όσα έγιναν».

Sandoval: «Η τιμωρία μας όταν κάναμε ένα λάθος ήταν να φέρουμε στην προπόνηση μπανάνες. Θεωρήσαμε ότι αυτό ήταν κάτι που γινόταν γενικά όταν κάποιος έκανε το συγκεκριμένο παράπτωμα. Αλλά δεν ήταν έτσι γιατί ενώ μας είπαν ότι όταν κάποιος αθλητής καθυστερεί στην προπόνηση πρέπει να φέρει μπανάνες ,κάποιος άλλος συμπαίκτης μας καθυστέρησε, όπως κι εμείς, και έφερε γλυκά».

 

Έχετε μάθει για την συμπεριφορά που υπήρχε στην ίδια ομάδα προς τους άλλους Κουβανούς. Τι άλλαξε τώρα;

Sandoval: «Αυτή είναι και η δική μας ερώτηση. Ο Σεπέδα και ο Χιμένες μας είχαν πει ότι η ομάδα είναι καταπληκτική. Τώρα σε εμάς γιατί συμπεριφέρθηκαν έτσι ενώ πριν από λίγα χρόνια αυτό δεν συνέβαινε; Γιατί τώρα»;

Albo: «Η γνώμη μου είναι ότι αυτό συνέβη γιατί πριν συνεργαζόμασταν με την Ομοσπονδία αλλά τώρα εμείς συνεργαζόμαστε με τον Κώστα (Μαργαρίτη) και την Τζένη (Τερζή)».

 

Αυτό που έχει να κάνει με την Ομοσπονδία μήπως είναι και ο λόγος που καθυστέρησαν και τα transfer σας; Έχουν άποψη γι’ αυτό; Έχετε ρωτήσει; Έχετε μάθει;

Albo: «Όχι. Το πρόβλημα ήταν με την Τζένη».

Sandoval: «Όχι. Το πρόβλημα είναι ότι για κάποιο λόγο αυτοί είχαν πρόβλημα προσωπικά με την Τζένη και τον Κώστα».

Albo: «Και το πιο άσχημο είναι ότι ξέρουν ότι είμαστε καλοί παίκτες αλλά ξέρουν ότι δουλεύουμε με την Τζένη και τον Κώστα και αυτό είναι το πρόβλημα».

Sandoval: «Αυτό δεν το καταλαβαίνουμε. Εμείς καταλάβαμε πως στην ομάδα δεν ήθελαν την βοήθεια μας για να συνεχίσουν να είναι η μεγάλη ομάδα που ήταν τόσα χρόνια».

 

Δηλαδή κάποιος έβαζε λεφτά και δεν ήθελε να πάει καλά η ομάδα;

Albo: «Αυτό πρέπει να το ρωτήσεις στον ίδιο. Αφού βάζει τα λεφτά του γιατί δεν το έκανε όλο αυτό στο ματς με τον Ολυμπιακό; Γιατί δεν σκέφτηκε να αφήσουμε πίσω ότι έγινε, να μας άφησε να παίξουμε στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, να κερδίζαμε και να μας άλλαζε τον Δεκέμβριο»;

Sandoval: «Αυτή είναι η δική μου άποψη ότι αυτό που κάνει ο πρόεδρος είναι να μας πληρώνει και να μην θέλει να κερδίσει Αυτή είναι και η ερώτησή μας. Αλλά αυτή είναι η γνώμη μου, ο πρόεδρος είναι έτσι. Δεν τον ενδιαφέρει να χάνει αρκεί να πληρώνει τους παίκτες που αυτός θέλει και δεν υπάρχει άλλη εξήγηση πώς κάποιος πρόεδρος πληρώνει και δεν τον νοιάζει να χάνει. Και ο ΠΑΟΚ έχει δύο προέδρους. Δεν ξέρουμε ποιος μας πληρώνει, δεν μας ενδιαφέρει, η δουλειά μας είναι να παίζουμε βόλεϊ. Ο κάθε ένας μπορεί να φέρει τους παίκτες που θέλει και δεν πρόκειται να χάσει λεφτά. Αυτή είναι η άποψή μου».

Albo: «Γιατί δεν μας έβαλε να παίξουμε; Να έλεγε πως δεν τον ένοιαζε τίποτα παρά μόνο το πρωτάθλημα, να πηγαίναμε να κερδίζαμε έστω μέχρι τώρα, τον Δεκέμβριο βλέπαμε τι θα κάναμε. Αυτή είναι η γνώμη μου, θα έπρεπε να αντιδράσει έτσι ως πρόεδρος. Θα μπορούσαν να μας πουν ότι δεν νιώθουν καλά με ότι έγινε , δεν ήσασταν τόσο καλοί και να μας διώξουν. Αυτή θα ήταν η απόφαση που θα έπρεπε να πάρει ένας πρόεδρος και όχι να πει φύγετε και αυτό είναι , ας χάσουμε με Ολυμπιακό και σε όλους τους αγώνες που έχουμε από εδώ και πέρα και δεν με νοιάζει. Γι’ αυτό πιστεύω ότι δεν τον ενδιαφέρει η ομάδα».

 

Με τους συμπαίκτες σας υπήρχε κάποιο πρόβλημα; Πώς ήταν οι σχέσεις μεταξύ σας;

Albo, Sandoval: «Εξαιρετικές».

Sandoval: «Με τους συμπαίκτες μας δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Όλοι μας φέρθηκαν με σεβασμό. Ήμασταν μια οικογένεια».

Albo: «Παρά την διαφορά στην γλώσσα, μας βοηθούσαν πολύ».

Sandoval: «Πάντα μας ρωτούσαν πως είμαστε, πως αισθανόμαστε. Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουμε την σχέση μας με τους συμπαίκτες μας».

 

Πάμε στο επεισόδιο που έφερε την οριστική ρήξη. Τι ακριβώς έγινε; Η μια πλευρά λέει για χτύπημα στο τραπέζι η δικιά σας πλευρά μιλάει μόνο για κουβέντες. Τι έγινε τελικά;

Sandoval: «Δεν ξέρω γιατί λένε αυτό το ψέμα. Πραγματικά αυτό είναι ένα ψέμα και ένας άλλος λόγος για να μας δείξουν ότι δεν μας θέλουν. Είναι δυσφήμιση να λένε για τον συμπαίκτη μου ότι σήκωσε το χέρι του. Πριν να πει κάτι δημοσίως θα έπρεπε να βγει και να πει την αλήθεια. Γιατί αν και δεν μιλάμε ελληνικά και αγγλικά μπορούμε να καταλάβουμε κάποια πράγματα. Με την λογική και επειδή είμαστε άνθρωποι μπορούμε να επικοινωνήσουμε και με χειρονομίες και αυτό που είπε ο Albo ήταν «Τερζή (συμπαίκτης τους πασαδόρος του ΠΑΟΚ που γνώριζε ισπανικά), πες στον πρόεδρο ότι η Τζένη δεν είναι μόνη» και σήκωσε το χέρι για να του δείξει να καταλάβει που απευθυνόταν.

Μόνο αυτό και μετά αποχώρησε από το γραφείο, τίποτα άλλο. Και ο πρόεδρος (Τσαλόπουλος) λόγω του ότι είχε συνείδηση του τι είχε κάνει πριν στην Τζένη , έμοιαζε έκπληκτος και όταν μας είδε σηκώθηκε από το τραπέζι και άρχισε να φωνάζει στα ελληνικά, μάλλον τι κάνετε εκεί και τι συμβαίνει, σε επιθετικό τόνο. Ο συμπαίκτης μου είπε απλά στον Τερζή (ο πασαδόρος της ομάδας) να μεταφράσει στον πρόεδρο ότι η Τζένη δεν είναι μόνη της και όταν κατάλαβε ότι έγινε κατανοητός έφυγε. Αυτό έγινε. Πριν να μπούμε στο γραφείο χτυπήσαμε την πόρτα, γιατί η πόρτα δεν ήταν ούτε κλειστή ούτε ανοιχτή. Χτύπησε και είπε στα αγγλικά με συγχωρείται, ένα λεπτό και ζήτησαν από τον Τερζή να τους συνοδεύσει για να μεταφράσει».

 

Αυτό δεν μπορούσε να έχει γίνει άλλη μέρα; Να είχαν ηρεμήσει τα πνεύματα πρώτα; Το έχετε μετανιώσει αυτό;

Albo: «Δεν ήταν η πρώτη φορά που συνέβαινε. Πάντα φερόταν άσχημα στην Τζένη, όχι σωματικά, αλλά πάντα υπήρχε κάτι ενάντια σε εμάς και στην Τζένη, πάντα και είχαμε κουραστεί. Όλα άρχισαν όταν έβαλαν κάποιον να μας μεταφέρει, χωρίς να το θέλουμε, η εκπρόσωπός μας να μην μπορεί να μπει στο γήπεδο, το φαγητό ήταν απαίσιο, ο team μάνατζερ δεν ήταν ποτέ στο γήπεδο. Τον ένοιαζαν μόνο οι άλλοι ξένοι της ομάδας, τα δικά μας προβλήματα τα άφηναν στην Τζένη. Άρα η Τζένη μας βοηθάει ή μας ενοχλεί; Σκέφτηκα ότι είχε έρθει πια ο καιρός να λυθούν όλα αυτά τα προβλήματα. Όλοι οι παίκτες έπαιξαν καλά εκείνη την μέρα και φάνηκε αυτό στο γήπεδο. Γιατί έπρεπε να γίνει όλο αυτό; Χρησιμοποίησαν την Τζένη μόνο για να λύνει τα προβλήματα. Κάθε μέρα μας φερόταν άσχημα και εκείνη την στιγμή απλά το ποτήρι ξεχείλισε. Σκέφτομαι ότι αν περίμενα την επόμενη μέρα δεν θα γινόταν τίποτα. Δεν το μετανιώνω όλο αυτό γιατί εμάς μας μεγάλωσαν με αρχές. Και δεν καταλαβαίνω πως ο πρόεδρος μιας τόσο μεγάλης ομάδας όπως ο ΠΑΟΚ διέπραξε κάτι τέτοιο και κατηγορεί εμάς για έλλειψη επαγγελματισμού. Και η ερώτησή μου είναι γιατί ο πρόεδρος δεν το έκανε αυτό άλλη μέρα και άλλη στιγμή»;

 

Μήπως και από την άλλη πλευρά ήταν όλο αυτό το νερό που ξεχείλισε το ποτήρι;

Albo: Μα πως θα μπορούσε να συμβεί αυτό από την στιγμή που ήμασταν οι καλύτεροι παίκτες της ομάδας; Μας έδειξε ότι τον ενόχλησε αυτό. Δεν θέλω να κάνω κάποιον συμπαίκτη μου να νιώσει άσχημα.

Sandoval: Η γνώμη μου είναι ότι όντως ένιωσε ενοχλημένος. Ήταν ένα πλάνο που είχαν για να μας διώξουν από την ομάδα.

 

Για να κλείσουμε, θεωρείτε οι ίδιοι ότι τα έχετε κάνει όλα καλά και όλα τα λάθη τα έχει κάνει η άλλη πλευρά; Και αν τελικά έχετε κάνει κάτι λάθος, ποιο είναι;

Albo: «Ίσως να μην έπρεπε να μπούμε στο γραφείο και να μιλήσουμε έτσι παρουσία όλης της διοίκησης».

Sandoval: «Δεν μετανιώνουμε για την πράξη μας και δεν μιλήσαμε άσχημα σε κανέναν είναι απλά θέμα σεβασμού. Χάσαμε τον σεβασμό μας στο πρόσωπό του (Τσαλόπουλου) όταν πρώτα αυτός δεν μας σεβάστηκε και χειροδίκησε απέναντι στην Τζένη. Δεν καταλαβαίνω γιατί μιλούσαν άσχημα για εμάς στα μέσα και στους δημοσιογράφους. Δεν μας απασχόλησε ποτέ αυτό. Η κριτική είναι μέσα στην ζωή ενός αθλητή αλλά αυτή η έλλειψη σεβασμού απέναντι σε μια γυναίκα, έτσι όπως το σκέφτομαι εγώ, θεωρώ ότι έγινε για να μας προκαλέσει, να υποπέσουμε σε ένα παράπτωμα και να μπορέσουν να μας διώξουν από την ομάδα. Μας κατηγορούν για ένα λάθος για το οποίο είναι η πρώτη φορά στην ζωή μου που κατηγορούμαι, να υπερασπίζομαι μια γυναίκα. Δεν καταλαβαίνω το λάθος. Εμείς απλά ζητήσαμε τον λόγο γι’ αυτή του την πράξη. Θα μπορούσε εκείνη την στιγμή να μας κατηγορήσει και ο ίδιος για έλλειψη σεβασμού. Σε συνδυασμό με τα προηγούμενα πειθαρχικά παραπτώματα για τα οποία κατηγορηθήκαμε , μπορείτε να καταλάβετε. Όλο ήταν προγραμματισμένο. Αν ο ίδιος δεν ήθελε να συμβεί όλο αυτό, θα μπορούσε με τον καλύτερο τρόπο σαν πρόεδρος να μας πει ότι δεν μας θέλει στην ομάδα, να μας ζητήσει να αποχωρήσουμε και τίποτα από όλα αυτά δεν θα γινόταν. Δεν του δώσαμε ευκαιρία με την παρουσία μας ως αθλητές να μας διώξει οπότε μετά άρχισε να ψάχνει προσχήματα και λάθη για να μας διώξει».

Τζένη Τερζή: «Υπάρχουν φωτογραφίες με τα σημάδια από το λαιμό μου»

 

Και να κλείσουμε με το περιβόητο επεισόδιο. Υπάρχουν μάρτυρες από την δική σας πλευρά, ενδεχομένως θα υπάρχουν και από την άλλη που θα λένε πως δεν υπήρξε επίθεση και τράβηγμα μαλλιών και πιάσιμο λαιμού. Αυτό θα το αποφασίσει το δικαστήριο. Αν δεν έχει γίνει οι παίκτες θα πουν πως έκαναν μεγάλο λάθος;

Απάντηση από Τζένη Τερζή, εκπρόσωπο των παικτών: «Το γεγονός έγινε. Δεν αμφισβητείται, αρχικά γιατί όλα τα χρόνια είμαι μέσα στον ΠΑΟΚ, με οποιαδήποτε μορφή και αν βοηθάω».

 

Ναι αλλά το δικαστήριο θα γίνει μέσω μαρτύρων.

«Το γεγονός έγινε. Υπάρχει ένα βίντεο το οποίο στάλθηκε και σε εμένα, εκείνη την στιγμή βέβαια επειδή είναι ένας απλός φίλαθλος, δεν έχει τραβήξει ακριβώς το γεγονός γιατί δεν καταλάβαινε τι έγινε ακριβώς επειδή ήταν έξω πολύς κόσμος αλλά όταν άκουσαν την φωνή μου που έλεγα «Πρόεδρε γιατί τι σου φταίω εγώ;» και άκουσαν την λέξη πρόεδρε, γιατί του μιλούσα σε αυτό τον τόνο με σεβασμό και όχι με διαφορετικό τρόπο, κρατώντας και το κινητό μου ανοιχτό όπου ακούγανε και έχουν καταγραφεί όλα, εκείνος συνέχιζε να μου μιλάει με τον πιο χυδαίο τρόπο»

 

Μα δεν μιλάμε για βρίσιμο τώρα, αλλιώς μιλάμε αν υπάρχει χειροδικία αλλιώς αν δεν υπάρχει χειροδικία.

«Υπάρχουν φωτογραφίες με τα σημάδια στον λαιμό μου όταν πήγα στην αστυνομία. Τα σημάδια πως έγιναν; Αν εγώ έφτασα στο σημείο να κάνω σημάδια στον εαυτό μου, για ποιόν λόγο; Ειδικά από την στιγμή που τρεις μέρες πριν ήμουν εγώ μέσα υπό την δική τους καθοδήγηση να παίρνω τηλέφωνα στον Άγιο Δομίνικο για να δω που βρίσκονται τα χρήματα, αν έχουν ολοκληρωθεί τα transfer για να τα ολοκληρώσω εγώ, για να μπορούν να παίξουν στον επόμενο αγώνα που ήθελαν να παίξουν οπωσδήποτε γιατί μεσολαβούσε το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, και αφιλοκερδώς. Όποτε με έπαιρναν τηλέφωνο ήμουν εκεί να βοηθήσω. Για ποιον λόγο να προκαλέσω εγώ τέτοιο κακό στον ΠΑΟΚ; Και ειδικά στην ομάδα στην οποία ήταν μέσα όλα τα παιδιά συν οι Κουβανοί συν ένας πρόεδρος (Θανάσης Κατσαρής) που τον σέβομαι απεριόριστα, όπως σέβομαι και τον κύριο Λίτσα και τον κύριο Παϊσιάδη και τον κύριο Καπετανάκη. Για ποιόν λόγο εγώ να το κάνω αυτό το πράγμα; Όταν οι ίδιοι υπό την δική τους καθοδήγηση μου ζητούσαν να κάνω οποιαδήποτε δουλειά δεν μπορούσαν αυτοί. Να χτυπήσω τον εαυτό μου για να πω ότι με χτύπησε ο Τσαλόπουλος μπροστά σε όλο τον κόσμο έξω; Παρουσία όλου του κόσμου; Που με βλέπανε»;