Εξηγήσεις Καραμπέτσου σε Αμοιρίδη για τον “χάρτινο” τιτλο του Ολυμπιακού στο γυναικείο βόλεϊ

Συντάκτης: Share:

Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Γιώργος Καραμπέτσος μίλησε στον FOCUS FM 103,6 για ότι συνέβη στην συνεδρίαση της Volleyleague αλλά και για την απόφαση του να πάρει τον τίτλο ο Ολυμπιακός στα χαρτιά στο γυναικείο βόλεϊ.

Αναλυτικά όσα είπε :

“Σέβομαι τις μεγάλες ομάδες όλες, ήρθα σε επαφή με τις 72 ομάδες που παίρνουν μέρος στα επαγγελματικά πρωταθλήματα ακόμα και με τους διαιτητές και με τους παίκτες. Τέσσερις ομάδες ήθελαν μόνο να μην θεωρηθεί το πρωτάθλημα ως μη γενόμενο. Εκτός από τις δυο ομάδες στην Volleyleague και άλλες δυο, όλοι ήθελαν το ίδιο.

Στα υπόλοιπα συμβούλια ανακοινώνονται δηλαδή όσα γίνονται; Τι ήθελαν δηλαδή; 3,5 χρόνια είναι η ίδια διαδικασία. Είναι λάθος σοβαρό από τον ΠΑΟΚ αυτό που έκανε με την ανακοίνωση. Όταν λέμε κάτω από το τραπέζι, δεν το λέμε και από πάνω. Ο ΠΑΟΚ έστειλε έναν άνθρωπο στην συνεδρίαση που είναι ανενημέρωτος, αλλά βάζει πολλά λεφτά (σ.σ τον Αμοιρίδη).

Ένα πράγμα γνωρίζω, γιατί σε όλες τις άλλες ομοσπονδίες έγινε το ίδιο και δεν άνοιξε μύτη; Γιατί στο βόλεϊ αυτό το πράγμα;

Δεν είχε παρθεί απόφαση νωρίτερα και αυτό είναι ξεκάθαρο. Το θέμα αυτό για την απόφαση ήταν δια περιφοράς και για να βγει μια ξεκάθαρη απόφαση έπρεπε να έχουν τα 2/3. Δεν μπορώ να ξέρω τι έγινε και διέρρευσε όλο αυτό. Αν και δεν έχω ευθύνη, ζήτησα συγγνώμη από πολλούς δημοσιογράφους.

Ήμουν ο τελευταίος πρόεδρος ομοσπονδίας που προσπάθησε να συνεχιστεί το πρωτάθλημα. Δείτε για παράδειγμα τι έγινε στο μπάσκετ με τον κ. Βασιλακόπουλο. Δεν βιαστήκαμε εμείς, σε αντίθεση με ότι έγινε στο μπάσκετ.

Μόνο μια ομάδα ήθελε να παίξει και όλοι οι άλλοι δεν ήθελαν σε ότι αφορά το χάντμπολ. Έχω ένα προτέρημα από το αγωνιστικό κομμάτι του βόλεϊ και οι περισσότεροι παίκτες μου έδωσαν συγχαρητήρια για την απόφαση που πήρα.

Δεν μπορώ να σεβαστώ ανθρώπους του ποδοσφαίρου που προσπαθούν να μπουν στο βόλεϊ. Και να ξέρετε ότι το λατρεύω το ποδόσφαιρο από μικρός, παρακολουθώ φανατικά και όχι άποψη για τα θέματα του ποδοσφαίρου”.

Από την πλευρά του ο Κώστας Αμοιρίδης είπε :

“Δεν έγινε κάτι επίτηδες. Εγώ είμαι πνιγμένος με τις δουλειές μου και ο ΑΣ ΠΑΟΚ έστειλε εμένα να τον αντιπροσωπεύσω στην συνεδρίαση. Η δική μου θέση είναι ότι ο Ολυμπιακός ήταν φαβορί αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα το έπαιρνε το πρωτάθλημα.

Προσωπική μου άποψη είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν θα έπρεπε να το δεχτεί αυτό τον τίτλο. Το δίκαιο θα ήταν να μην υπάρχει καθόλου πρωταθλητής. Με όλο το σεβασμό στον πρόεδρο και το βόλεϊ είναι ένα εκπληκτικό άθλημα και θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με μεγαλύτερη σοβαρότητα.
Δεν θέλω να μπω σε καμία διαδικασία αντιπαράθεσης με τον κ. Καραμπέτσο και με κανέναν. Απλά λέω την άποψη μου.

Ας δούμε τι μπορεί να γίνει την επόμενη σεζόν πλέον. Με καλή προαίρεση να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε την επόμενη χρονιά για το άθλημα, για τα παιδιά μας και για την πατρίδα μας”.

Scroll Up