Οι Αργεντίνοι στέλνουν στον Ολυμπιακό την Μπιάνκα Φαριόλ (vid)

Συντάκτης: Share:

Μετά την αρχηγό της εθνικής Αργεντινής Γιαμίλα Νίζετιτς η αργεντίνικη ιστοσελίδα Ole στέλνει στον Ολυμπιακό και την διεθνή Μπιάνκα Φαριόλ, μια από τις πιο ταλαντούχες κεντρικές του νοτιοαμερικάνικου βόλεϊ που αγωνίστηκε στην Γαλλία.

Η Φαριόλ είναι 21 χρονών, έχει ύψος 1.85, ξεκίνησε το βόλεϊ στην Σαν Λορέντσο και από το 2020 παίζει στην γαλλική Μπεζιέ. Αναδείχθηκε κορυφαία επιθετικός στη γαλλική Λίγκα την περίοδο 2021-22, κορυφαία μπλοκέρ το 2018 στο πρωτάθλημα συλλόγων Νοτίου Αμερικής και στο πρωτάθλημα Νοτίου Αμερικής κάτω των 20 ετών.

Είναι πολύ γρήγορη, διακρίνεται για το πάθος της και τις επιδόσεις της στο μπλοκ. Πήρε την τρίτη θέση με την Μπεζιέ στο Cev Cup το 2021 και φέτος κατέκτησε το Κύπελλο Γαλλίας.
Είναι στις επιλογές του Ντανιέλ Καστελάνι, κι αν ευσταθούν τα αργεντίνικα σενάρια θα είναι η πέμπτη ξένη του Ολυμπιακού αφού έχουν ήδη αποκτηθεί η ιταλίδα πασαδόρος Καράρο, η αργεντίνα ακραία Νίζετιτς, η σέρβα διαγώνια Κούμπουρα και η τσέχα ακραία Μλείνκοβα. Άρα θα παίζει στην Ευρώπη όπου δεν υπάρχει περιορισμός ξένων παικτριών ή θα επιλέγεται σε συγκεκριμένα ματς του πρωταθλήματος με την Καράρο στο πάγκο και την Τάνη στην εξάδα, μια από τις Νίζετιτς, Μλείνκοβα στον πάγκο και την Βλαχάκη στο τερέν ή την Κούμπουρα εκτός δωδεκάδας και την Τσιτσιγιάννη στην εξάδα.

Το σενάριο δανεισμού σε άλλη ελληνική ομάδα δεν ευσταθεί γιατί μια τέτοια παίκτρια δεν θα άφηνε το πρωτάθλημα Γαλλίας για να παίξει σε κατώτερη ομάδα. Ο Ολυμπιακός δεν επιβεβαιώνει την είδηση.

Ολυμπιακός

Πασαδόροι: Τζούλια Καράρο(Ιτα), Ευαγγελία Τάνη

Κεντρικές: Τζίνα Λαμπρούση, Μελίνα Εμμανουηλίδου, Έμιλι Κωνσταντέλου, Mπιάνκα Φαριόλ(Αργ;)

Ακραίες: Γιαμίλα Νίζετιτς (Αργ), Μικαέλα Μλείνκοβα (Τσε), Κωνσταντίνα Βλαχάκη

Διαγώνιες: Μίλιτσα Κούμπουρα(Σερ), Μαρία Τσιτσιγιάννη

Λίμπερο: Ελένη Αρτακιανού, Ιφιγένεια Σαμπάτη

Προπονητής: Λορέντσο Μιτσέλι(Ιτα)