Εξόσε Ιλουανί: Ο πρώτος ξένος στην ιστορία της Ελπίδας Αμπελοκήπων

Συντάκτης: Share:

Το «θηρίο» Εξόσε Ιλουονί Νγκαμπούρου, που βλέπει τον κόσμο από τα 2,06 μέτρα, θα αποτελέσει τον πρώτο ξένο αθλητή στην Ιστορία της Ελπίδας Αμπελοκήπων, καθώς εντάχθηκε στο δυναμικό της «νεοφώτιστης» στην Α1 Ανδρών ομάδας βόλεϊ.

Ο Ιλουονί, ο οποίος κατάγεται από τη Δημοκρατία του Κονγκό, αγωνίζεται στη θέση του κεντρικού μπλοκέρ και είναι 30 ετών. Πρόκειται για προσωπική επιλογή του προπονητή της Ελπίδας, Σπύρου Γκολίτση, που γνωρίζει τον αθλητή από το 2015, όταν εκείνος αγωνιζόταν στο βραζιλιάνικο πρωτάθλημα με τη φανέλα της Μαρινγκά.

Παρότι θα αγωνιστεί για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκή χώρα, ο Κονγκολέζος κεντρικός έχει εμπειρίες από αρκετά πρωταθλήματα, σε τρεις ηπείρους και σε διάφορα μέρη του κόσμου, όπως στη Βραζιλία, στο Μπαχρέιν, στην Αίγυπτο, στην Αλγερία, στην Τυνησία και στην Ινδία.

Στις πρώτες του δηλώσεις ως αθλητής της Ελπίδας Αμπελοκήπων, ο Εξόσε Ιλουονί Νγκαμπούρου υπογράμμισε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που θα έρθω σε μια τόσο όμορφη χώρα όπως η Ελλάδα. Δεν γνωρίζω πολλά για το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά αποδέχθηκα με μεγάλη χαρά την πρόσκληση του κόουτς Γκολίτση να αποτελέσω μέλος της ομάδας του. Έρχομαι με πολλή διάθεση να προσφέρω ό,τι καλύτερο μπορώ από την πλευρά μου και να βοηθήσω τη νέα ομάδα μου να πετύχει τον στόχο της παραμονής στη Volleyleague».

 

Δείτε Επίσης

Scroll Up