«Κάρφωσε» Αυγενάκη η ΕΟΕ

Συντάκτης: Share:
«Κάρφωσε» Αυγενάκη η ΕΟΕ

Αντέδρασε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή αναφορικά με τον νέο αθλητικό νομοσχέδιο του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη. Η ΕΟΕ καλεί τον υφυπουργό σε συνάντηση, τονίζει ότι η διάταξη της αναδρομικότητας στις θητείες των μελών είναι αντισυνταγματική, ενώ αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά της, τότε τα μέλη της ολομέλειας προτίθενται να υποβάλλουν την παραίτησή τους.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΕ:

 

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα στην τελευταία συνεδρίαση της Ολομέλειας:

 

Να ζητήσει συνάντηση από τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για να του ζητήσει να τροποποιήσει το αθλητικό νομοσχέδιο που έχει εισαχθεί προς συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων του κοινοβουλίου,σχετικά με τις διατάξεις του άρθρου 8 για τους περιορισμούς στις θητείες των μελών των Αθλητικών Ομοσπονδιών καθώς και την θέσπιση ορίων ηλικίας στα διοικητικά στελέχη των ομοσπονδιών, οι οποίες δεν είναι σύμφωνες με τον Ολυμπιακό Καταστατικό Χάρτη που απαγορεύει κρατικές παρεμβάσεις στο αυτοδιοίκητο των Ομοσπονδιών.

 

Να καλέσει τον Υφυπουργό Αθλητισμού να αποσύρει τη διάταξη της αναδρομικότητας στις θητείες των μελών των Αθλητικών Ομοσπονδιών, καθώς είναι αντισυνταγματική.

Scroll Up