Ήττα αλλά πρόκριση για την Εθνική πόλο γυναικών

Συντάκτης: Share:

Η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης γυναικών τα χρειάστηκε με αντίπαλο την Αυστραλία, αλλά στο τέλος και παρά την ήττα με 4-3 στα πέναλτι, εξασφάλισε την παρουσία της στην τελική φάση του World Cup.

Ήταν το παιχνίδι που θα καθόριζε το δεύτερο εισιτήριο πρόκρισης από τον Β’ Όμιλο της β’ προκριματικής φάσης, καθώς νωρίτερα η Ισπανία νικώντας την Κίνα 17-11, εξασφάλιζε την πρώτη θέση.

Η Ελλάδα έχοντας νικήσει την Αυστραλία με 10-7 στην πρώτη φάση στο Ρότερνταμ, είχε το… περιθώριο της ήττας μέχρι δύο γκολ για να διατηρούσε το πλεονέκτημα.

Η εθνική ομάδα μένοντας χωρίς γκολ για εννέα και πλέον λεπτά, έδωσε τη δυνατότητα στην Αυστραλία να προηγηθεί 14-12, 6:12 πριν από το τέλος, όμως η ζημιά δεν έγινε. Το παιχνίδι πήγε στα πέναλτι, με την εθνική ομάδα να παίρνει ένα βαθμό και την Αυστραλία δύο, αντίστοιχα.

 

Τα οκτάλεπτα: 4-4, 7-5, 1-4, 3-2

Τα πέναλτι: 3-4

Ελλάδα (Αλεξία Καμμένου): Χρυσή Διαμαντοπούλου, Τριχά, Χυδηριώτη 2, Ελευθεριάδου 3, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Ξενάκη 3, Νίνου 7, Ελληνιάδη, Σιούτη, Βασιλική Πλευρίτου 2, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου.