Κορυφαίος αθλητής των Βαλκανίων ο Τεντόγλου

Συντάκτης: Share:

Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι ο κορυφαίος αθλητής στίβου των Βαλκανίων για το 2022 στην ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε την Τετάρτη η Βαλκανική Ομοσπονδία κλασικού αθλητισμού σε γνωστό αθηναϊκό ξενοδοχείο.

Πριν τις απονομές, στον σύντομο χαιρετισμό της η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, τόνισε πως: «Σας καλωσορίζω στην όμορφη πατρίδα μας και ελπίζω να πήρατε μια πλούσια γεύση από την ελληνική φιλοξενία το πρωί με τις εργασίες του Συνεδρίου μας και θέλω εδώ να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την ανάληψη του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Μαραθωνίου με την ευκαιρία του επετειακού Αυθεντικού για τα 40 χρόνια το 2023.

Θέλω να θυμίσω ότι είμαστε Βαλκάνιοι, ζούμε στα Βαλκάνια, τη μήτρα της ιστορίας και του πολιτισμού της περιοχής. Έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε φίλιους λαούς, να τους δίνουμε ενέργεια, να τους μαθαίνουμε τα ήθη και τα έθιμά μας. Εμείς εδώ ως άνθρωποι του αθλητισμού, εκπροσωπούμε το μεγάλο και τ’ αληθινό και ενώνουμε τους λαούς μας».

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου, Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ, τόνισε πως: «Αγαπητοί αθλητές, ξεκινώ με εσάς, γιατί για εσάς γίνεται αυτό το GALA. Αγαπητή πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία, αγαπητά μέλη- εκπρόσωποι ομοσπονδιών. Είμαι χαρούμενος που βλέπω 22 εκπροσώπους ομοσπονδιών.

Σήμερα βρισκόμαστε στο τέλος της περιόδου με το Γκαλά και την Κυριακή με το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου. Σας εύχομαι καλή τύχη και καλή τύχη στον στίβο και για το μέλλον. Τέλος, σας εύχομαι Καλά Χριστούγεννα».

Στην εκδήλωση, παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Μανώλης Κουτουλάκης, οι προσωρινοί συνΠρόεδροι της Βαλκανικής Ομοσπονδίας, Φατίχ Σιντιμάρ (Τουρκία), Σλόμπονταν Μπράνκοβιτς (Σερβία), το μέλος του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδία Στίβου και Α’ Ειδικός Γραμματέας του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ, Παναγιώτης Δημάκος, ο αντιπρόεδρος και η Γενική Γραμματέας της ABAF, Πλάμεν Κράστεφ και Γκάλια Ρουχάλεβα αντίστοιχα, η πρόεδρος της Ενιαίας Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων, Ανδρονίκη Θεοτοκάτου, ο Ταμίας του ΣΕΓΑΣ, Γιάννης Λιούμπας, ο Β΄Αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Ιάκωβος Πετσούλας, η Β΄ Ειδικός γραμματέας, Παρασκευή Παχατουρίδου, εκπρόσωποι-σύνεδροι από 21 χώρες και πολλοί ακόμη προσκεκλημένοι της Βαλκανικής και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.