ΣΕΓΑΣ: 1η θέση στο Βαλκανικό πρωτάθλημα η Εθνική ομάδα 4Χ100 μ. των Ανδρών

Συντάκτης: Share:

Η Εθνική ομάδα Ανδρών 4Χ100 μ. βρίσκεται ένα βήμα από τον μεγάλο της στόχο, που είναι η πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου, μετά τη νίκη της στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα σκυταλοδρομιών στο Ερζερούμ.

 

Οι Κώστας Ζήκος, Νίκος Εμπέογλου, Παναγιώτης Τριβυζάς και Γιάννης Νυφαντόπουλος τερμάτισαν στην πρώτη θέση με 39.23, επίδοση η οποία δείχνει πως η δουλειά που έγινε στα καμπ της χρονιάς είχε αποτέλεσμα.

 

Η «γαλανόλευκη» ομάδα έκανε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις εδώ και πολλά χρόνια και πλέον μπήκε σε τροχιά πρόκρισης για το κορυφαίο γεγονός της Ευρώπης.

 

Παράλληλα πολύ καλή παρουσία πραγματοποίησε και η Ομάδα της σκυταλοδρομίας 4Χ400 μ. με τις Δέσποινα Μουρτά, Δήμητρα Γναφάκη, Μαρίτα Αργυρού και η Ανδριάνα Φέρρα, που τερμάτισαν σε 3.33.60 και κατέλαβαν την πρώτη θέση. Η ομάδα των γυναικών όπως και αυτή των Ανδρών 4Χ100 μ., αναμένεται να ανεβάσουν την θέση τους στο Ευρωπαϊκό ράνκινγκ, καθώς βελτίωσαν τους χρόνους τους.

 

Η ομάδα 4Χ100 μ. των γυναικών δεν πέτυχε αυτό που θα ήθελε, καθώς έτρεξε χωρίς τα βασικά τις μέλη. Η Ραφαέλα Σπανουδάκη, δεν αγωνίστηκε καθώς είχε σφίξιμο στο πόδι, ενώ η Άρτεμις Αναστασίου αισθάνθηκε μια αδιαθεσία. Την ομάδα, που τερμάτισε δεύτερη, πλαισίωσαν οι Στέλλα Μιχαηλίδου, Ανδριάνα Φέρρα, Αλάνα Μπερν και Δήμητρα Τσουκαλά.

 

Η ομάδα 4Χ400μ. με τους Γιάννη Ντέτσικα, Γιώργο Λαμπρόπουλο, Σπύρο Δουκατέλη και Μιχάλη Παππά τερμάτισαν σε 3.09.20.