«Βασίλισσα» στο Ότοτσεκ η Γραμματικόπουλου – Κατέκτησε το τουρνουά στη Σλοβενία

Συντάκτης: Share:

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου αναδείχθηκε νικήτρια στο τουρνουά 40.000 δολαριών του Ότοτσεκ  στη Σλοβενία, πανηγυρίζοντας τον 2ο μεγαλύτερο τίτλο της καριέρας της.

Η 26χρονη Ελληνίδα τενίστρια κατέκτησε τον τίτλο στο BTC City Open Otocec, επικρατώντας στον τελικό Ρεμπέκα Σραμκόβα, Νο.222 και πρώην Νο.111 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, με 6-4, 6-4.

Η Βαλεντίνη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα είχε τον έλεγχο, αποκτώντας ένα προβάδισμα με 4-1 και στα δυο σετ, το οποίο τελικά διατήρησε μέχρι τα τέλη τους, για να ολοκληρώσει τον θρίαμβό της σε 1 ώρα και 39 λεπτά αγώνα.

Αυτός ήταν και ο 1ος αγώνας της στην εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στα 2 σετ, αφού στα 4 προηγούμενα παιχνίδια της είχε παίξει 3 σετ.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, Νο.2 στο ταμπλό και Νο.189 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, κατέκτησε τον 2ο τίτλο της στον τελευταίο μήνα, αφού πριν από 4 εβδομάδες είχε αναδειχθεί πρωταθλήτρια στο τουρνουά 25.000 δολαρίων του Santa Margherita di Pula της Ιταλίας.

Αυτός ήταν ο 15ος τίτλος στην καριέρα της στα μονά, 2ος μεγαλύτερος, μετά το τουρνουά 125.000 δολαρίων που κατέκτησε στο Βανκούβερ το περσινό καλοκαίρι.