Έντονη συζήτηση για μεταφορά του US Open στην Καλιφόρνια

Συντάκτης: Share:

Ανοίγει ο δρόμος για την μεταφορά της έδρας διεξαγωγής του φετινού US Open από τη Νέα Υόρκη στην Καλιφόρνια.

Μπορεί η ομοσπονδία του τένις στις ΗΠΑ (USTA) να διέψευσε  πως εξετάζει το ενδεχόμενο να μεταφέρει το τουρνουά, σε περίπτωση που καταστεί δυσκολότερη η διεξαγωγή του στη Νέα Υόρκη, λόγω της πανδημίας, αλλά οι φήμες που υπάρχουν ενισχύονται και από τη διεθνή ομοσπονδία τένις των ανδρών (ATP).

Η ομοσπονδία των Ηνωμένων Πολιτειών, αναφέρει ότι στόχος είναι να διεξαχθεί το US Open με κόσμο στις κερκίδες, κάτι που επι του παρόντος είναι εξαιρετικά δύσκολο. Είναι γεγονός παράλληλα ότι ολόκληρη η φετινή σεζόν στο τένις εξαρτάται από τη διεξαγωγή του συγκεκριμένου τουρνουά.

Ο πρόεδρος της ΑΤΡ, Aντρέα Γκαουντενζί σε δηλώσεις του επιβεβαίωσε πως εξετάζεται η μεταφορά του τουρνουά της Νέας Υόρκης λέγοντας χαρακτηριστικά :

«Έχουμε ένα deadline, που είναι η 15η Μαΐου, για τα τουρνουά του Ιουλίου, μετά από το Wimbledon. Οπότε θα έλεγα πως είμαστε μπροστά 6-8 εβδομάδες, όσον αφορά τη λήψη των αποφάσεων. Θα ήταν ανόητο να παίρναμε αργότερα τις αποφάσεις. Η ανακοίνωση σχετικά με το US Open μπορεί να γίνει λίγο αργότερα, δε γνωρίζουμε. Στις αρχές του Ιουνίου, θα ξέρουμε πιθανότατα περισσότερα για την αμερικανική διοργάνωση, αλλά σίγουρα εξετάζεται η μεταφορά του τουρνουά». 

Σύμφωνα με τη σχετική πρόταση το τουρνουά θα διεξαχθεί στην Καλιφόρνια, στις εγκαταστάσεις του Ιντιαν Γουέλς.