Ο Νόβακ Τζόκοβιτς καλεί σε οικονομική ενίσχυση των μικρότερης εμβέλειας αθλητών από του κορυφαίους

Συντάκτης: Share:

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς κάλεσε όλους όσους ασχολούνται με το τένις και έχουν τη δυνατότητα να συνεισφέρουν στους συναθλητές του που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά.

Η σεζόν  διακόπηκε τον Μάρτιο λόγω της πανδημίας COVID-19 και οι αγώνες δεν πρόκειται να ξεκινήσουν μέχρι τα μέσα Ιουλίου, στερώντας αθλητές και αθλήτριες που δεν είναι υψηλά στην παγκόσμια κατάταξη και εξαρτώνται αποκλειστικά από τα κέρδη των τουρνουά, τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν τα προς το ζην.

Ο επικεφαλής του Συμβουλίου αθλητών του ΑΤΡ Νόβακ Τζόκοβιτς είχε προτείνει πριν λίγες ημέρες ένα συγκεκριμένο μοντέλο ενίσχυσης αυτών των αθλητών από τους «κορυφαίους» της παγκόσμιας κατάταξης.

«Έχω πραγματικά το προνόμιο να μπορώ να χρησιμοποιήσω την κατάστασή μου ως ένας κορυφαίος αθλητής που μπορεί, σε αυτήν την εποχή, να αυξήσει την ευαισθητοποίηση των αθλητών που αγωνίζονται. Κέρδισα προσωπικά αρκετά χρήματα για να ζήσω για πολλά ακόμη χρόνια χωρίς να παίζω τένις. Οι αθλητές μεμονωμένα μπορούν να βοηθήσουν όσο θέλουν. Είναι δύσκολο να πιέσεις τους αθλητές να δώσουν χρήματα, ανεξάρτητα από την κατάταξή τους. Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν διαφορές στις απόψεις. Γι ‘αυτό, καλώ όλους όσους τους αρέσει το τένις, και θέλουν να επιβιώσει ως άθλημα να δωρίσουν», δήλωσε ο Τζόκοβιτς κατά τη διάρκεια συνομιλίας που είχε στο Instagram με τον Ιταλό Fabio Fognini.