Σάκκαρη: «Είναι ωραίο να παίζεις σε αυτές τις συνθήκες»

Συντάκτης: Share:

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο Τόκιο φαίνεται να μην αρέσουν στους περισσότερους, κάτι τέτοιο δεν ισχύει όμως για την Μαρία Σάκκαρη, η οποία όπως δήλωσε είναι συνηθισμένη να παίζει σε τέτοιες συνθήκες, κάτι που έδειξε και στην πρεμιέρα της στους Ολυμπιακούς αγώνες.

«Νομίζω πως ήταν ο δυσκολότερος πρώτος γύρος που θα μπορούσα να έχω», είπε αρχικά η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια για τον αγώνα με την Ανέτ Κονταβέιτ. «Η Aνέτ είναι απίστευτη παίκτρια. Έχουμε παίξει μαζί πολλές φορές. Ήταν δύσκολο όταν είδα πως στον πρώτο γύρο θα έπαιζα με μια τέτοια παίκτρια, αλλά τα πήγα πολύ καλά μετά το 2-5 του 1ου σετ. Έβαλα πολλές μπάλες μέσα και πήγε καλά. Μου αρέσουν οι συνθήκες εδώ».

Πολλοί παίκτες φάνηκε να βασανίζονται με τη ζέστη και την υγρασία του Τόκιο, αλλά η Μαρία δεν έχει πρόβλημα… «Είναι ωραίο να αγωνίζεσαι σε αυτές τις συνθήκες. Έχω μεγαλώσει παίζοντας στη ζέστη. Ίσως όχι με τόση υγρασία, αλλά κάνει πάντα ζέστη στην Ελλάδα και μου αρέσει αυτό. Είναι φυσιολογικό να αντιδρούν διαφορετικά οι παίκτες. Και εμένα αν με βάλεις στους -20 βαθμούς, θα δυσκολευόμουν πολύ. Ο καθένας αντιμετωπίζει διαφορετικά τις συνθήκες. Εκείνη (η Κονταβέιτ) είναι από τη βόρεια Ευρώπη και είναι λογικό να μην αντέχει τόσο τη ζέστη. Πολλοί παίκτες δεν την αντέχουν».

Το επόμενό της εμπόδιο είναι η Νίνα Στογιάνοβιτς και είναι θεωρητική ανώτερη παίκτρια, όμως κρατάει χαμηλά το πήχη. «Ήταν πολύ καλό που είχα έναν δύσκολο αγώνα στο ξεκίνημά μου. Είναι οι Ολυμπιακοί, οπότε όλες οι καλύτερες παίκτριες του κόσμου είναι εδώ, ειδικά στο γυναικείο ταμπλό. Δεν είναι πολλές οι απουσίες. Θα είναι μάχη κάθε αγώνας που θα δίνω και είμαι έτοιμη γι’ αυτές τις μάχες».