Τσιτσιπάς: «Η νοοτροπία μου παραμένει ίδια, έχω ξεχάσει ήδη τον αποκλεισμό»

Συντάκτης: Share:

Για την ήττα και τον αποκλεισμό του από τον Σάσα Ζβέρεφ μίλησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Έλληνας αθλητής:

«Είναι καλό που συνέβη μια τέτοια ήττα, γιατί με φέρνει πιο κοντά στην πραγματικότητα. Μου δείχνει τι πραγματικά μπορεί να συμβεί σε μια τέτοια κατάσταση και πως τίποτα δεν είναι δεδομένο μέχρι το τέλος. Είναι καλό, ελπίζω να μάθω απ’ αυτό και να πάρω την κατάσταση λίγο διαφορετικά την επόμενη φορά, με περισσότερο αυθορμητισμό, περισσότερο πείσμα, περισσότερη υπομονή και ηρεμία μέσα στο γήπεδο.
Έχει να κάνει με το mindset, ο τρόπος που βλέπω το γήπεδο, ο τρόπος που συγκεντρώνομαι στον στόχο και σημαδεύω. Μικρές αλλαγές τις οποίες κατάλαβα λίγο αργότερα, όταν ήδη είχα δεχθεί διπλό μπρέικ. Αν είχα αυτόν τον τρόπο σκέψης δεν θα συνέβαινε αυτό σήμερα, είμαι πολύ σίγουρος γι’ αυτό.

Η νοοτροπία μου παραμένει ίδιο εν όψει US Open. Έχω την ίδια πείνα για επιτυχία και νίκες.
Ήθελα να αλλάξω μετά το 2ο σετ γιατί ήμουν τόσο ιδρωμένος που δεν μπορούσα ούτε να πιάσω σταθερά τη ρακέτα μου, αλλά ο διαιτητής αποφάσισε να μη μου το επιτρέψει. Δεν ήταν ιδανικό για μένα να συνεχίσω έτσι σ’ αυτό το 3ο σετ, με κάποιο τρόπο τα κατάφερα, αλλά δεν ήταν ωραίο εκ μέρους του να το κάνει αυτό. Δεν ξέρω αν είναι αυτός ο κανονισμός, θα το ελέγξω αργότερα, νομίζω πως μπορούμε να πηγαίνουμε στο μπάνιο μετά από κάθε σετ. Ο διαιτητής για κάποιο λόγο ήθελε να θέσει τους δικούς του κανονισμούς, κάτι που δεν ήταν πολύ ωραίο. Είχα προβλήματα μ’ αυτόν τον διαιτητή και στο παρελθόν, δεν ξέρω γιατί είναι τόσο αυστηρός.
Απλά αλλάζω. Πηγαίνω στα αποδυτήρια, αλλάζω t-shirt και επίσης αλλάζω σορτς, κάλτσες και παπούτσια, κάτι που δε νομίζω ότι θα ήταν ωραίο αν έκανα μέσα στο γήπεδο. Νομίζω είναι αποδεχτό. Κάποιοι με πειράζουν και μου κάνουν πλάκα γι’ αυτό, αλλά είναι ο τρόπος που λειτουργώ. Δε νομίζω ότι είναι επιλήψιμο και δε θα σταματήσω να το κάνω γιατί με κάνει να νιώθω καλύτερα μπαίνοντας σε ένα σετ.
Ήδη το έχω ξεχάσει».