Τσιτσιπάς: “Μεγάλος στόχος το Top 2- Η Ελλάδα πρέπει να διοργανώσει κάποιο μεγάλο τουρνουά”

Συντάκτης: Share:

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θέλει να πλησιάσει ακόμα περισσότερο την κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ θεωρεί πως ήρθε η ώρα να διοργανώσει τουρνουά της ATP η Ελλάδα.

«Υπάρχει μια επιφάνεια στην οποία μπορεί να προσαρμόζομαι ευκολότερα από τις άλλες άλλες και όλοι ξέρουμε ποια είναι», είπε ο 23χρονος τενίστας στη συνέντευξη τύπου μετά τον θρίαμβο στο Μόντε Κάρλο. «Ο στόχος μου από τότε που το κατάλαβα είναι να παίρνω όσο το δυνατόν περισσότερους πόντους σε αυτή την επιφάνεια και να συγκεντρώνομαι στις υπόλοιπες λίγο περισσότερο και τότε μπορώ να κάνω μια σπουδαία σεζόν, ακόμα και να είμαι ανάμεσα στους δύο καλύτερους τενίστες στο τέλος της χρονιάς. Στο πίσω μέρος του μυαλού μου πάντα είναι να πάρω το καλύτερο από το χώμα και μετά να προσαρμοστώ ανάλογα στις άλλες επιφάνειες. Θέλω πολύ να πάω καλά στα σκληρά και στο χορτάρι φέτος, νιώθω ότι μπορώ να πάρω πολλούς πόντους εκεί. Αν μπορέσω να κερδίσω ματς με την ίδια σταθερότητα που έχω σε αυτή την επιφάνεια, θα έχω μια καλή ευκαιρία να ολοκληρώσω τη σεζόν στο Top 2, που είναι μεγάλος στόχος για μένα».

 

Παρότι στο χώμα… οργιάζει, ο Στεφ επιμένει να λέει ότι το χορτάρι είναι η αγαπημένη του επιφάνεια. «Πιστεύω ακράδαντα ότι μπορώ να κερδίσω τουρνουά όχι μόνο στο χώμα, αλλά και στις σκληρές επιφάνειες και στο γρασίδι, που είναι η αγαπημένη μου επιφάνεια. Δεν έχω πάει όσο καλά θα ήθελα, αλλά είναι στόχος μου να αλλάξω το στυλ μου όταν πρέπει να παίξω σε αυτά τα γήπεδα».

 

Με δύο παίκτες στο Top 5 ανδρών και γυναικών, η Ελλάδα δεν πρέπει να διοργανώσει κάποιο μεγάλο τουρνουά. «Ναι, είναι ώρα. Τι να σας πω, δεν έχω ενημερωθεί πολύ για το πότε και τι, αλλά θα ήθελα να δω ένα event στο σπίτι. Θέλω να δω ένα τουρνουά στην Αθήνα και είμαι σίγουρος ότι θα είναι ένα από τα καλύτερα 250άρια της χρονιάς αν γίνει εκεί. Είμαι πεπεισμένος, διότι μπορώ να το φανταστώ».