Τζόκοβιτς : ”Andy, μείνε δυνατός”

Συντάκτης: Share:

Μετά την ανακοίνωση του Andy Murray πως αποσύρεται από την αγωνιστική δράση ο Νόβακ Τζόκοβιτς έσπευσε να του δώσει κουράγιο μέσω μίας συγκινητικής επιστολής προς τον Βρετανό τενίστα. 

Την Παρασκευή ο Andy Murray συγκινημένος ανακοίνωσε μέσα σε δάκρυα πως δεν μπορεί άλλο να διαχειριστεί τους συνεχόμενους τραυματισμούς που τον ταλαιπωρούν. Τόνισε χαρακτηριστικά πως ο πόνος είναι έντονος και δεν υποχωρεί σε βαθμό που θα ήθελε να παίξει μέχρι το Wibledon αλλά δεν έχει πλέον την αντοχή.

Για αυτόν τον λόγο πήρε την απόφαση να σταματήσει την καριέρα του μετά το τέλος του Australian Open, με την ανακοίνωση του προκλήθηκε ”πανικός” στα social media με την αμέριστη συμπαράσταση του κόσμου και φυσικά ξεχώρισαν το αντίο του Νικ Κύργιου αλλά και του Djokovic που δήλωσε θαυμαστής του.

Με τον Κύργιο γνωρίζονται αρκετό καιρό και διατηρούν φιλικές σχέσεις ενώ με τον ”Nole” η γνωριμία τους ξεκινάει από τότε που κατέβαιναν σε τουρνουά του εξωτερικού.

Όπως σημειώνει και ο Nole στην επιστολή του, τον Ιανουάριο του 2001 συναντήθηκαν για πρώτη φορά και από τότε χάραξαν κοινή πορεία, αφού αμφότεροι κατάφεραν να βγουν από τα Juniors σε πολύ νεαρή ηλικία και να αγωνιστούν στο ATP Tour και στα σημαντικότερα τουρνουά του πλανήτη.

Μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Instagram ο Nole μας συγκίνησε όλους!

Η επιστολή του Djokovic στον Murray:

“Tarbes, Γαλλία, 2001, “Les Petite As”. Η πρώτη φορά που συναντηθήκαμε και παίξαμε αντίπαλοι. Κάτι μου έλεγε από τότε, πως θα είχαμε ένα εκπληκτικό rivalry στο κορυφαίο επίπεδο τα επόμενα χρόνια.

Αυτό που προσπαθείς να κάνεις, δείχνει γενναιότητα και έμπνευση. Συναντηθήκαμε τις προάλλες και δεν μπορούσα καν να εκφράσω συμπαράσταση και να καταλάβω τι περνούσες. Ως αθλητής, συνάδελφος, τενίστας και φίλος, θα σέβομαι και θα υποστηρίζω κάθε δευτερόλεπτό σου σ’ αυτό το Australian Open, καθώς και κάθε μελλοντική προσπάθειά σου στο υψηλότερο επίπεδο.

Ό,τι και αν συμβεί, πάντα θα αγαπώ τους εκπληκτικούς αγώνες που δώσαμε όλα αυτά τα χρόνια και θα είμαι ευγνώμων γι’ αυτές τις εμπειρίες. Μεγάλη αγκαλιά Andy, μείνε δυνατός.” 

 

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Tarbes, France 2001, “Les Petite As” First time we met and played. Something was telling me back then that we’d have an amazing rivalry and experience of playing each other on the biggest stage for many years to come. What you are trying to do is nothing short of brave and inspiring. I met with you the other day and couldn’t really verbalize my compassion for what you’re going through. As an athlete, fellow tennis player and friend, I respect and fully support you every second of this Australian Open and every next attempt to compete at the highest level. Whatever happens, I will always cherish our amazing matches over the years and be grateful for those experiences ? Big hug Andy, stay strong. @andymurray

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Novak Djokovic (@djokernole) στις