Τζόκοβιτς: Κατά του μποϊκοτάζ στο Wimbledon

Συντάκτης: Share:

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν είναι υπέρ της ιδέας του μποϊκοτάζ στο Wimbledon μετά από την απόφαση της διοργανώτριας αρχής να αποκλείσει αθλητές από την Ρωσία και την Λευκορωσία.

Eλάχιστοι είναι αυτοί που είναι υπέρ του αποκλεισμού τους, σε αντίθεση με τα περισσότερα αθλήματα, καθώς θεωρούν πως είναι άδικο να την πληρώνουν οι αθλητές για τον πόλεμο που ξεκίνησε ο Πούτιν στην Ουκρανία.

Ηδη η ATP και η WTA έχουν πει πως θα προβούν σε κυρώσεις , με πιθανότερο σενάριο να μην μετρήσουν οι βαθμοί από το grand slam στην κατάταξη (κάτι με το οποίο συμφώνησαν και οι τενίστες σε ανακοίνωσή τους).

Στο τραπέζι των συζητήσεων έπεσε και μία άλλη πρόταση, αυτή του μποϊκοτάζ. Ωστόσο κάτι τέτοιο δείχνει εξαιρετικά απίθανο να συμβεί, καθώς το θεωρούν ακραίο μέτρο.

Αυτής της άποψης είναι και ο Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε:

«Το μποϊκοτάζ είναι πολύ επιθετικό πράγμα και κατά την γνώμη μου υπάρχουν καλύτερες λύσεις στις οποίες μπορούμε να καταλήξουμε».

«Οι αθλητές είναι εκεί για να αθλούνται. Εάν τους αποκλείσουν από τον αθλητισμό μόνο και μόνο επειδή προέρχονται από μια συγκεκριμένη χώρα, είναι κακή απόφαση. Χρειαζόμαστε λίγη επικοινωνία με το Wimbledon. Δεν συμμετέχω στις συζητήσεις όπως πριν από δέκα χρόνια και δεν μιλάω με το Wimbledon, αλλά μου έχουν πει ότι είναι πολύ αυστηροί», πρόσθεσε ο Σέρβος.