Υποτάχθηκε στον Αλκαράθ ο Τσιτσιπάς

Συντάκτης: Share:

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παραδόθηκε στον απίθανο Αλκαράθ και ηττήθηκε με 2-0 σετ στον τελικό της Βαρκελώνης, χάνοντας την ευκαιρία να κατακτήσει το δέκατο τρόπαιο στην καριέρα του.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους δύο παίκτες να διατηρούν το σερβίς τους. Ωστόσο, στο 3ο game, ο Τσιτσιπάς ήταν εντυπωσιακός και κατάφερε να κάνει το break. Ο Έλληνας πρωταθλητής, όμως, δεν κατάφερε να υπερασπιστεί το σερβίς του, με τον Αλκαράθ να παίρνει και το επόμενο game, για το υπέρ του 3-2. Στο 8ο game, ο Αλκαράθ ήταν εξαιρετικός και «έσπασε» το σερβίς του Τσιτσιπά, ενώ διατηρώντας εύκολα το δικό του, έκανε το 6-3 και κατέκτησε το πρώτο σετ, κάνοντας το 1-0.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε όπως και το πρώτο, με τους δύο τενίστες να διατηρούν το σερβίς τους για το 2-2. Στο 5ο game, ο Έλληνας πρωταθλητής έχασε τη συγκέντρωση του και σε συνδυασμό με την εξαιρετική κατάσταση που βρισκόταν ο Αλκαράθ, υπέστη το break, για το 3-2 του Ισπανού. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, το Νο. 2 της παγκόσμιας κατάταξης δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Τσιτσιπά, όπου με αλλεπάλληλα dropshots, αλλά και σωστά ανεβάσματα στο φιλέ, έφτασε άνετα στο 5-3 και στο 6-4 στη συνέχεια, κατακτώντας για δεύτερη συνεχόμενη φορά το τουρνουά της Βαρκελώνης.