Στασιμότητα ενός έτους για τη Νέα Τούμπα

Συντάκτης: Share:

Η Νέα Τούμπα απο την στιγμή που τέθηκε από τον ίδιο τον Ιβάν Σαββίδη και συνολικά την διοίκηση του ΠΑΟΚ είναι ένα θέμα που βρίσκεται σε περίοπτη θέση στην ατζέντα του οργανισμού.

Από την πρώτη στιγμή που έγιναν γνωστές οι πρωτοβουλίες και ενέργειες για την κατασκευή του νέου γηπέδου άρχισε ο ενθουσιασμός εντός και εκτός Θεσσαλονίκης, αλλά δυστυχώς, τον τελευταίο 1,5 χρόνο δεν έχει σημειωθεί κάποια πρόοδος σε μια κατάσταση που φαίνεται να έχει… βαλτώσει για τα καλά.

Προφανώς έπαιξαν ρόλο για αυτή την κατάσταση που επικρατεί και αρκετές αρνητικές συγκυρίες, ενδεχομένως και ο πόλεμος μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Σίγουρα οι γεωπολιτικές συνθήκες δεν επιτρέπουν σε τέτοιες ενέργειες που απαιτούν σε μεγάλα οικονομικά ανοίγματα και αυτό δεν μπορεί να μην αναφερθεί, δεν μπορεί να μην τεθεί επί τάπητος.

Την ίδια στιγμή όμως που στον ΠΑΟΚ υπάρχει αυτή μεγάλη στασιμότητα για το νέο γήπεδο, οι αντίπαλοι του Δικεφάλου έχουν κάνει βήματα μπροστά σε αυτό τον τομέα και ουσιαστικά είναι γνωστό πως με την κατασκευή νέου γηπέδου υπάρχει αλλαγή επιπέδου για κάθε ομάδα. Οι ΑΕΚ και Ολυμπιακός έχουν τουλάχιστον έχουν νέα γήπεδα και ο Παναθηναϊκός, ως ο τρίτος, έχει και αυτός προχωρήσει, αφού προηγουμένως συμφώνησε με την κυβέρνηση που εκλέχθηκε από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, για την ανταλλαγή οικοπέδων και το νέο του γήπεδο στον Βοτανικό. Στον ΠΑΟΚ είναι ειλημμένη η απόφαση για την κατασκευή της νέας Τούμπας στην έκταση που βρίσκεται το ήδη υπάρχον γήπεδο. Αλλά το θέμα παραμένει στάσιμο και αυτό προβληματίζει την «ασπρόμαυρη» κοινή γνώμη.

Άπαντες στον οργανισμό αυτόν τον έναν χρόνο (και βάλε…) περιμένουν τις διαβουλεύσεις, να ζητηθεί η άποψη των φιλάθλων του ΠΑΟΚ όπως είχαν προϊδεάσει οι εκπρόσωποι της ομάδας μέσα από επίσημες ανακοινώσεις και δηλώσεις. Καμία όμως τέτοια ενέργεια ή πρωτοβουλία δεν υλοποιήθηκε και όλα παραμένουν κολλημένα.

Καμία πρόοδος δεν σημειώθηκε εδώ και ένα χρόνο και μερικούς μήνες. Η ανησυχία και η απορία για το γιατί υπάρχει αυτή η στασιμότητα υπάρχει και στον κόσμο της ομάδας, που στην ιδέα της κατασκευής ενός νέου γηπέδου άρχισαν να κάνουν όνειρα ότι ο ΠΑΟΚ θα πάει σε ένα άλλο επίπεδο. Τι συμβαίνει λοιπόν και έχει “κολλήσει” το όλο θέμα; Γιατί δεν προχωρά το πρότζεκτ της νέας Τούμπας, ενώ ήδη βαδίζουμε προς την αρχή του 2023 και την έναρξη του 2024; Σίγουρα δεν τίθεται θέμα αλλαγής σχεδιασμού, αλλά σε κάθε περίπτωση, επειδή ξεχάστηκε το θέμα, καλό είναι να επανέλθει στο προσκήνιο από επίσημα χείλη, γιατί ήδη κοντεύει να… ξεχαστεί.

Εδώ και μερικές μέρες η Τούμπα συμπλήρωσε 64 χρόνια ζωής, σε ένα γήπεδο που προφανώς αποτελεί την πιο “καυτή” έδρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο μία από τις πλέον πολυσυζητημένες σε όλη την Ευρώπη, σύμφωνα και με τις αναφορές που έχουν γίνει στο παρελθόν σε ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης. Ακόμη και αυτή η Τούμπα, η “παλιά” Τούμπα θα είναι η έδρα – φόβητρο για κάθε αντίπαλη ομάδα. Το ζητούμενο όμως είναι, πότε θα προχωρήσει η κατασκευή της νέας Τούμπας. Αυτό προέχει. Για να αλλάξει ο ΠΑΟΚ επίπεδο, να ανέβει πιο ψηλά, να έχει πολλαπλά έσοδα, που δεν τα έχει τώρα.