Στόχος είναι να βρει ομοιογένεια και να αποκτήσει «ταυτότητα»

Συντάκτης: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Είναι προφανώς στοιχείο που προκύπτει από τις πολλές διαφοροποιήσεις στο ρόστερ, αλλά και την αλλαγή προπονητή. Ίσως επίσης και εξαιτίας του ντεφορμαρίσματος ή της μη προσαρμογής παικτών.

Στον Άρη είναι δύσκολο να βρει κανείς μία σταθερότητα στις επιλογές εξ ου άλλωστε και το γεγονός ότι στα 12 επίσημα (μαζί με την Ευρώπη) παιχνίδια που έχουν δώσει φέτος οι Κιτρινόμαυροι έχουν χρησιμοποιηθεί ισάριθμες διαφορετικές ενδεκάδες. Και δεν είναι μόνο οι τραυματισμοί ή οι τιμωρίες.

Είναι αλήθεια πως υπάρχουν πολλά που χρίζουν βελτίωσης στην ομάδα της Θεσσαλονίκης και σίγουρα μέσα σε αυτά είναι η «ομοιογένεια» και η «χημεία». Καθαρά ποδοσφαιρικοί όροι που φαίνεται ότι λείπουν μέχρι στιγμής από τον Άρη.

Οι εναλλαγές συστημάτων

Τα προηγούμενα περίπου δύο χρόνια, όταν στο τιμόνι της ομάδας βρισκόταν ο Άκης Μάντζιος υπήρχε μία βασική επιλογή σε σχηματισμό. Το 4-2-3-1. Ελάχιστες ήταν οι φορές που είδαμε κάτι διαφορετικό. Με τον Χερμάν Μπούργος αυτό αλλάξει, ενώ και τη φετινή σεζόν, φαίνεται να μην υπάρχει σταθερότητα σε αυτό το κομμάτι.

Με τον Αργεντινό τεχνικό, στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν, ο Άρης έπαιξε 4-4-2 (με Γκρέι, Πάλμα στην επίθεση) και 4-2-3-1. Στα δύο ματς του, ως υπηρεσιακός τεχνικός ο Τόλης Τερζής, οι Κιτρινόμαυροι παρατάχθηκαν με 4-2-3-1 (ΠΑΟΚ) και 4-3-3 (στην Τρίπολη). Τέλος, τέσσερα ματς είναι στον πάγκο της ομάδας ο Άλαν Πάρντιου, τρεις σχηματισμούς έχει χρησιμοποιήσει και πιο συγκεκριμένα 4-2-3-1, 4-3-3 και 4-4-2. Προφανώς όλα αυτά κάτι λένε στο κομμάτι της ταυτότητας, της «χημείας» και της ομοιογένειας.

Συνεχείς αλλαγές στα χαφ

Ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα στον Άρη μέχρι στιγμής έχει να κάνει με τη λειτουργία της μεσαίας γραμμής του. Κι εκεί φαίνεται ότι η ομάδα ακόμη ψάχνεται, ελπίζοντας ο Ετέμπο που πήρε πρόσφατα να δώσει λύσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι οι Κιτρινόμαυροι έχουν παίξει με επτά διαφορετικούς συνδυασμούς σε δώδεκα επίσημα ματς! Ντουκουρέ-Νταμπό, Ντουκουρέ-Ντιόπ, Νταμπό-Ντιόπ, Ντουκουρέ-Μάνου Γαρθία, Ντουκουρέ-Ματέο Γκαρσία-Μάνου Γαρθία, Νταμπό-Ματέο Γκαρσία-Μάνου Γαρθία και Ετέμπο-Νταμπό.