Συλλυπητήρια της ΕΠΟ για Νικολαΐδη

Συντάκτης: Share:

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Ο πρόεδρος Παναγιώτης Μπαλτάκος και τα μέλη της Εκτελεστικής Eπιτροπής της ΕΠΟ εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Ολυμπιονίκη του Ταε Κβον Ντο Αλέξανδρου Νικολαΐδη, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 43 ετών.

Ο Αλέξανδρος Νικολαίδης έχει πετύχει σπουδαίες διακρίσεις στο Τάε Κβον Ντο, με κορυφαίες στιγμές τα αργυρά μετάλλια στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας το 2004 και του Πεκίνου το 2008 και ακόμη το χρυσό μετάλλιο στους Πανευρωπαϊκούς αγώνες της Ρώμης, επίσης το 2008 και το χάλκινο στους αντίστοιχους αγώνες της Αγίας Πετρούπολης το 2010. Είχε επίσης επιτυχίες και σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα εφήβων. Ήταν απόφοιτος ΤΕΦΑΑ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης που αφήνει πίσω του τη σύζυγό του και δύο μικρά παιδιά, ασχολήθηκε και με τα κοινά: στις Ευροεκλογές του 2019 ήταν υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Σεπτέμβριο του 2020 ανέλαβε καθήκοντα αναπληρωτή εκπροσώπου του κόμματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ολυμπιονίκης της Αθήνας και του Πεκίνου κληροδότησε τα δύο ολυμπιακά του μετάλλια με την επιθυμία να πραγματοποιηθεί δημοπρασία και το ποσό που θα συγκεντρωθεί να δοθεί σε δομές για παιδιά.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.