Συνταξιούχοι δικαστικοί θέλουν να πληρώσουν το πρόστιμο της ηλικιωμένης με τα τερλίκια

Συντάκτης: Share:

Την πρωτοβουλία να πληρώσουν οι ίδιοι το πρόστιμο της ηλικιωμένης που πουλούσε τερλίκια σε λαϊκή αγορά στους Αμπελόκηπους, πήραν συνταξιούχοι δικαστικοί.

Όπως λέει μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο κ. Νίκος Καρακώστας, πρόεδρος του Δ.Σ συνταξιούχων δικαστικών υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, θέλουν να έρθουν σε επαφή με την οικογένεια προκειμένου να τους δώσουν το ποσό για το πρόστιμο ενώ σύμφωνα με τον ίδιο είναι κάτι το οποίο το έχουν ξανακάνει στο παρελθόν.

«Έχουμε δει παρόμοια περιστατικά και πολλοί δικαστές κολλώντας στο γράμμα του τύπου αναγκαζόντουσαν να βάλλουν ποινές σε κάποιους ανθρώπους ενώ ξέρανε ότι είναι άδικο αυτό που κάνουν αλλά ήταν υποχρεωμένοι εκ του νόμου. Πολλές φορές βάζαμε και εμείς λεφτά από την τσέπη μας οι υπάλληλοι, και είναι κάτι συνηθισμένο για εμάς να ασχολούμαστε με τέτοιες περιπτώσεις. Αλλά εδώ βγάζει μάτια η περίπτωση. Δεν μπορεί τώρα την γιαγιά που δεν ξέρει Ελληνικά… εντάξει για όνομα του Θεού… Εμείς θέλουμε να δούμε πως μπορούμε να πληρώσουμε το πρόστιμο, να μην εκκρεμή στη γιαγιά», ανέφερε μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο κ. Καρακώστας .

Σχετικά με το ότι φέρεται να βρέθηκε τρόπος να «παγώσει» το πρόστιμο και να μην πληρωθεί τελικά ο κ. Καρακώστας τονίζει ότι «όταν επιβάλλεται ένα πρόστιμο ή κακώς επιβλήθηκε το πρόστιμο αλλά και αυτό ποιος θα το κρίνει. Τυπικά η παράβαση υπάρχει . Όποιος το αφαιρέσει έχει ευθύνες. Πως μπορεί να το σβήσει κάποιος το πρόστιμο;».

Πηγή: Τhessnews.gr