900.000 θέσεις εργασίας σε Ελλάδα και Ευρώπη για την Πληροφορική. Ιδανικό μέρος εργασίας η Θεσσαλονίκη!

Συντάκτης: Share:
900.000 θέσεις εργασίας σε Ελλάδα και Ευρώπη για την Πληροφορική. Ιδανικό μέρος εργασίας η Θεσσαλονίκη!

Εντυπωσιασμένος από τις καινοτομίες των μαθητών, δηλώνει ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΠΒΕ , Θεόφιλος Μυλωνάς, ο οποίος τονίζει πως η καινοτομία πρέπει να ξεκινά από τις πρώτες βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Ο κ Μυλωνάς ξεναγήθηκε σήμερα Παρασκευή στα εκθέματα του 11ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής που πραγματοποιήθηκε από τις 16 έως και τις 19 Απριλίου στις εγκαταστάσεις του Νόησις.

« Οι τεχνολογίες πληροφορικής περιλαμβάνουν πλέον ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών πεδίων, το οποίο διαρκώς διευρύνεται και το οποίο δημιουργεί διαρκώς ανάγκες σε όλους τους κλάδους της οικονομίας. Σήμερα είναι γεγονός ότι υπάρχουν περισσότερες από 900.000 εργασίας που μπορούν να καλυφθούν από επιστήμονες των τεχνολογιών πληροφορικής στην Ευρώπη , αλλά και στην Ελλάδα.

Η Θεσσαλονίκη, είναι μια πολύ καλή επιλογή για να ζει και να εργάζεται κανείς καθώς προσφέρει πολύ καλή ποιότητα ζωής , χαμηλό κόστος διαβίωσης και πολλές επιλογές στον κλάδο των Τεχνολογιών Πληροφορικής».

Ο Θεόφιλος Μυλωνάς είναι ιδρυτής της Exandia μιας εταιρείας παραγωγής λογισμικού με 100% εξαγωγικό χαρακτήρα , η οποία έχει διπλασιάσει το προσωπικό της σε περίοδο κρίσης αντιστρέφοντας το brain drain σε brain gain.

Τα ρομπότ στο μάτι του κυκλώνα: Ένα εργαλείο για την κλιματική αλλαγή

Ηλεκτρονικά παιχνίδια, τρισδιάστατες εφαρμογές , ρομποτικές κατασκευές , από μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου , αλλά και escape rooms , e-gaming και ειδικά μαθήματα πληροφορικής στους χώρους του Νόησις που αναδεικνύεται ως κέντρο δράσης της τεχνολογίας.

Περισσότεροι από 2000 μαθητές σχολείων της Κεντρικής Μακεδονίας, με 300 εκπαιδευτικούς παρουσίασαν 200 εργασίες και υπόσχονται πολλή περισσότερη καινοτομία στο 12ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής.

Το Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας, είναι θεσμός που διοργανώνεται από την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

900.000 θέσεις εργασίας σε Ελλάδα και Ευρώπη για την Πληροφορική. Ιδανικό μέρος εργασίας η Θεσσαλονίκη!
Scroll Up