ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙ Ο ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ: «Δεν έχω εμπλοκή με τη Νέα Τούμπα»

Συντάκτης: Share:

Την στιγμή που ο ΠΑΟΚ μέσω των λεγομένων του Ιβάν Σαββίδη περιμένει ακόμα το προεδρικό διάταγμα για την Νέα Τούμπα, ο Λευτέρης Αυγενάκης προσπάθησε για ακόμα μια φορά να… θολώσει τα νερά.

Συγκεκριμένα, ο Υφυπουργός Αθλητισμού σε δηλώσεις που έκανε στο “Ράδιο Θεσσαλονίκη” έσπευσε να θέσει εαυτόν εκτός κάδρου, χωρίς διάθεση να δοθούν περαιτέρω εξηγήσεις και απαντήσεις.

 

«Δεν έχω εμπλοκή σε αυτό το κομμάτι. Όσον αφορά το Καυτανζόγλειο, έχουμε καλέσει όλους τους εμπλεκομένους να εφαρμοστούν όλα σύμφωνα με το νόμο. Σε ό,τι με αφορά, έχω ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους ότι είμαστε διαθέσιμοι. Όσοι επικαλούνται συνωμοσίες ότι θέλουμε το… καλό κάποιου και το κακό… κάποιου άλλου, πλανώνται. Εγώ αναφέρομαι στον πρωθυπουργό της χώρας μας και κατ’ επέκταση στον ελληνικό λαό. Δεν αναφέρομαι στον α’ ή στον β’ παράγοντα».

Μάλιστα, επισήμανε ότι κάθε ΠΑΕ που προχωρά σε σύγχρονες αθλητικές υποδομές πρέπει να βοηθηθεί από την κυβέρνηση και αυτό γίνεται όπως έχει γίνει και στο παρελθόν…

 

Μιλώντας για το θέμα της οπαδικής βίας, σημείωσε: «Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη και αυτό είναι ξεκάθαρο. Θέλουμε να κάνουμε συντονισμένες ενέργειες και το αυστηρό πλαίσιο που υπάρχει να γίνει ακόμα πιο αυστηρό. Η βία δεν είναι κάτι το στατικό. Ο αθλητισμός με τη βία είναι ξένα στοιχεία. Δε συμφωνώ με την έννοια οπαδική βία. Με αυτούς τους οπαδούς που εκπροσωπούν το υγιές κομμάτι του αθλητισμού είμαστε συνοδοιπόροι. Έχουμε θέμα με τους χούλιγκαν, τους τρομοκράτες, τις αγέλες που παρεισφρέουν στις συλλογικότητες των ομάδων και επηρεάζουν νέα παιδιά Είναι κρίμα να γενικεύουμε για όλους τους συνδέσμους. Ο νόμιμος σύνδεσμος με το νόμιμο παράρτημά του και τις δράσεις του, αυτούς τους θέλουμε. Υπάρχουν και οι “γιάφκες» που χρησιμοποιούν το εμπορικό σήμα μιας ομάδας και κάνουν “τυφλά” χτυπήματα».

 

Όταν ρωτήθηκε για αν η κυβέρνηση άργησε να καταπιαστεί με το θέμα της οπαδικής βίας, ο Λευτέρης Αυγενάκης απάντησε αρνητικά: «Η πολιτεία δεν άργησε καθόλου. Εμείς φέραμε τον Νόμο 4639 που έχει παράγει αποτελέσματα. Πρώτον, η χρήση του οπτικοακουστικού υλικού από την Αστυνομία και τη Δικαιοσύνη. Παράλληλα, πετύχαμε την επέκταση των τοπικών και χρονικών ορίων εφαρμογής των διατάξεων», σημείωσε.

,

Ερωτώμενος για τα μέτρα που πρέπει να πάρουν οι ίδιες οι ΠΑΕ για την πάταξη του φαινομένου, τόνισε: «Αυτοί που ενοχλούνται από τις αλήθειες είναι οι λίγοι. Οι πολλοί θέλουν να απολαύσουν το ποδόσφαιρο, να χαρούν με τη νίκη, να στενοχωρηθούν με την ήττα, αλλά μέχρι εκεί. Υπάρχουν, όμως, κάποιοι που επωφελούνται ή καλλιεργούν αυτού του είδους τους… στρατούς. Δε θέλω να οδηγήσω το δημόσιο διάλογο για την οπαδική βία στη μία ή στην άλλη ομάδα. Θα είναι σαν να πυροβολούμε τα ίδια μας τα πόδια. Η βία δεν έχει χρώμα. Σίγουρα κάποιοι νιώθουν πιο κραταιοί έχοντας τέτοιες αγέλες δίπλα τους».