Αφαίρεσαν τις ταμπέλες με τα ονόματα του Άλκη, του Τόσκο και του Νάσου από το Πάρκο Αθλητικής Φιλίας

Συντάκτης: Share:

Άγνωστοι αφαίρεσαν τις ταμπέλες με τα ονόματα των τριών θυμάτων της οπαδικής βίας από το Πάρκο Αθλητικής Φιλίας, μόλις 10 ημέρες μετά τα εγκαίνια του, την 1η Μαρτίου από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Στο πάρκο, το οποίο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Παπαναστασίου και Κλεάνθους είχαν φυτευτεί τρία ελαιόδεντρα με τα ονόματα του 19χρονου Άλκη, του 28χρονου Τόσκο και του 24χρονου Νάσου, οι οποίοι έπεσαν θύματα της οπαδικής βίας και έχασαν τόσο άδικα τη ζωή τους.

Μάλιστα, τα τρία ελαιόδεντρα, όπως είχε ανακοινώσει ο δήμαρχος στα εγκαίνια του πάρκου, είχαν το καθένα συμβολικά την ηλικία των παιδιών που χάθηκαν.

Άγνωστο παραμένει το ποιοι είναι οι δράστες, αλλά και το πότε προχώρησαν σε αυτή την ενέργεια.

Υπενθυμίζεται, ότι η επιλογή του σημείου που επέλεξε ο δήμος για γίνει το πάρκο δεν είναι τυχαίος, αλλά αποτελεί ένα σταυροδρόμι που ενώνει τους δύο μεγάλους δρόμους που οδηγούν ο ένας στην Τούμπα και ο άλλος στην Χαριλάου.

«Μάλλον η ενέργεια έγινε την περασμένη νύχτα»

«Μάλλον η συγκεκριμένη ενέργεια έγινε την περασμένη νύχτα. Είναι πολύ πιθανόν η ενέργεια αυτή να έγινε χθες το βράδυ μετά τον αγώνα που διεξήχθη στην Τούμπα, δυστυχώς παθαίνουμε και δεν μαθαίνουμε», σημείωσε στη Thessnews ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του Δήμου Θεσσαλονίκης, Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος, καταδικάζοντας το περιστατικό.

«Εμείς προβήκαμε στις ανάλογες ενέργειες και το καταγγείλαμε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, ώστε με τις κάμερες να μπορέσουμε να βρούμε ποιοι είναι οι υπεύθυνοι», ανέφερε ο ίδιος.

«Ήδη έχουν παραγγελθεί καινούργιες ταμπέλες. Αν είναι δυνατόν σε ένα πάρκο το οποίο έγινε πριν από μία εβδομάδα περίπου να γίνονται αυτοί οι βανδαλισμοί. Τι βαρβαρότητες είναι αυτές, είναι δυνατόν να γίνονται αυτά τα πράγματα; Πρέπει όλοι να κάνουμε κάτι ώστε να υπάρξει πολιτισμός στην πόλη μας. Να σεβόμαστε πάντα τον εαυτό μας και μετά τους συνανθρώπους μας δεν είναι δυνατόν είναι απαράδεκτα πράγματα αυτά αυτός είναι φασισμός του υψίστου είδους», τόνισε εμφανώς εξοργισμένος ο κ. Θεοτοκάτος.

Πηγή: thessnews.gr