Αντιδρούν τα αθλητικά σωματεία για τη συνδρομή στο Καυτανζόγλειο

Συντάκτης: Share:

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η πρόσφατη ανακοίνωση της διοίκησης του Καυτανζόγλειου Εθνικού Σταδίου για επιβολή συνδρομής σε ερασιτέχνες αθλητές για την είσοδό τους στο στάδιο.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως υπάρχει νέα κοστολόγηση για την άθληση στο γήπεδο ενώ η πιο σημαντική αλλαγή θα αφορά τους αθλητές των ακαδημιών που μέχρι σήμερα χρησιμοποιούσαν δωρεάν τις εγκαταστάσεις του Καυτανζογλείου. Μάλιστα, το εισιτήριο αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή άμεσα και συγκεκριμένα από την πρώτη Δεκεμβρίου.

 

Ειδικότερα η απόφαση με αριθμό 21/10.10.2022 της επιτροπής διοίκησης του Καυτανζόγλειου Εθνικού Σταδίου, η οποία αφορά την ενιαία κοστολόγηση για όλους του χρήστες του προπονητηρίου και του ανοιχτού βοηθητικού γηπέδου του ΚΕΣ έχει ως εξής:

-Οι διακεκριμένοι αθλητές όλων των ηλικιακών κατηγοριών θα έχουν δωρεάν είσοδο.

-Οι αθλητές με δελτίο άνω των 14 ετών θα πληρώνουν 50 ευρώ ανα έτος.

-Οι αθλητές ακαδημιών 6-14 ετών θα πληρώνουν 5 ευρώ κάθε μήνα ή 25 ευρώ το εξάμηνο ή 35 ευρώ το εννιάμηνο.

-Οι ελεύθερα ασκούμενοι και υποψήφιοι σχολών κατόπιν πανελλήνιων εξετάσεων θα πληρώνουν 12 ευρώ ανά μήνα ή 60 ευρώ το εξάμηνο ή 100 ευρώ το έτος.

 

Οι αθλούμενοι θα έχουν πρόσβαση στο στάδιο ύστερα από την έκδοση ενός qr code, τον οποίο και θα πρέπει να επιδεικνύουν κατά την είσοδο τους. Σύμφωνα με την επίσημη απόφαση,  τα σωματεία δύναται να αναλάβουν μαζικά την έκδοση των qr codes των παιδιών και των αθλητών τους.

Όπως ήταν αναμενόμενο,  η ανακοίνωση αυτή έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, ιδίως από τα αθλητικά σωματεία που καλούνται ξαφνικά να δώσουν χρήματα για τη χρήση του σταδίου, που μέχρι πρότινος ήταν δωρεάν. Μιλώντας στη Voria.gr o Αναστάσιος Ταμπούλης, πρόεδρος της Ένωσης Αθλητικών Σωματίων «ΣΕΓΑΣ» Θεσσαλονίκης, αναφέρει ότι «υπήρχε πάντοτε η πρόθεσή τους να βγάλουν κάποια χρήματα από τους αθλητές, όμως εμείς πάντοντε αντιδρούσαμε και λέγαμε ότι το Καυτανζόγλειο έγινε από το κληροδότημα για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό της θεσσαλονίκης».

 

Επιπλέον, ο κ. Ταμπούλης σημειώνει ότι το ποσό που ζητείται να καταβάλλουν οι αθλητές είναι μεγάλο. «Είναι δύσκολο και για τους αθλητές αλλά και για τα σωματεία», σημειώνει ο πρόεδρος και προσθέτει πως είναι αδύνατο για τα σωματεία να ζητούν, εν μέσω της πιεστικής οικονομικής συγκυρίας, επιπλέον πέντε ευρώ κάθε μήνα από τους γονείς για να χρησιμοποιούν τα παιδιά τους τις εγκαταστάσεις του Καυτανζογλείου.

 

Σημειώνεται ότι σήμερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση των σωματείων για τη νέα αυτή απόφαση, η οποία από την πρώτη στιγμή που γνωστοποιήθηκε στους προέδρους έχει προκαλέσει αντιδράσεις. Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης υπογραμμίζει επίσης ότι την ευθύνη για την κοστολόγηση δεν τη φέρουν οι διοικήσεις των Εθνικών Κέντρων αλλά η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και το Υφυπουργείο Αθλητισμού.

 

Πηγή: www.voria.gr