Απροσπέλαστο το Κέντρο της Θεσσαλονίκης για ομιλία Τσίπρα και διαδηλώσεις

Συντάκτης: Share:

«Αστακός» θα είναι από νωρίς ο απόγευμα το κέντρο της Θεσσαλονίκης λόγω της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στο Παλέ ντε Σπορ αλλά και των προγραμματισμένων διαδηλώσεων κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Περισσότεροι από 3.000 αστυνομικοί από όλη τη Βόρεια Ελλάδα καθώς και την Αθήνα θα επιστρατευθούν καθώς θα πραγματοποιηθούν κινητοποιήσεις.

Όπως ανέφεραν στον ANT1 στη Θεσσαλονίκη θα φτάσει και το ειδικό μηχάνημα το οποίο χρησιμοποιείται ως μέτρο καταστολής και εκτοξεύει νερό. Τον αστυνομικό σχεδιασμό συζήτησαν μεταξύ άλλων στη συνάντηση που είχαν χθες , ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, Αριστείδης Ανδρικόπουλος και η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα είναι προγραμματισμένη στις 19:30, ενώ, για τις 19:00 είναι το κάλεσμα για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την ελληνικότητα της Μακεδονίας που διοργανώνουν στον Λευκό Πύργο η «Επιτροπή Αγώνα για την Μακεδονία» και οι «Ενωμένοι Μακεδόνες». Επιπλέον, στην Καμάρα έχει προγραμματιστεί αντισυγκέντρωση από μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Εξαιτίας των διαδηλώσεων, η πανεπιστημιούπολη του ΑΠΘ θα μείνει κλειστή από τις 17.00.
Όπως σας ενημέρωσε από χθες το makthes.gr, στη Θεσσαλονίκη αναμένονται να φτάσουν αστυνομικές δυνάμεις από όλη την Βόρεια Ελλάδα για τις προγραμματισμένες συγκεντρώσεις.

Συγκεκριμένα, στην πόλη θα φτάσουν αύριο 18 διμοιρίες των ΜΑΤ και 11 διμοιρίες ΟΠΚΕ και από άλλες αστυνομικές διευθύνσεις της Βόρειας Ελλάδας, ενώ αναμένονται δυνάμεις και από την Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του makthes.gr μια διμοιρία των ΜΑΤ θα συνοδέψει από την Αθήνα μέχρι τη Θεσσαλονίκη την «Αύρα», το ειδικό όχημα εκτόξευσης νερού, ώστε να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση επεισοδίων κατά των διαδηλωτών.

Από τη Θεσσαλονίκη στα μέτρα ασφαλείας θα συμμετέχουν 10 διμοιρίες των ΜΑΤ και τις 4 διμοιρίες ΟΠΚΕ.