Ένταση και επεισόδια στο κέντρο μετά την πορεία

Συντάκτης: Share:

‘Ένταση και επεισόδια αυτή τη στιγμή στη Θεσσαλονίκη μετά το τέλος της πορείας των αντιεξουσιαστών. Με το που ολοκληρώθηκε η πορεία στην κάμαρα υπήρξε ρίψη μολότοφ. Η ΕΛΑΣ έχει προχωρήσει σε προσαγωγές ενώ στα στενά του κέντρου της πόλης σημειώνεται «κυνηγητό» αστυνομίας και αναρχικών.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την πρόσβαση προς το ΑΠΘ στο ύψος της έκθεσης, ενώ στο σημείο βρίσκεται και η «Αύρα».

Σημειώνεται ότι, η συγκέντρωση των διαδηλωτών έγινε προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις δύο εκκενώσεις καταλήψεων που έγιναν το τελευταίο διάστημα στο ΑΠΘ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αντιεξουσιαστές και από αλλά σημεία της Ελλάδος συμμετείχαν στην κινητοποίηση.

Η ΕΛΑΣ μετέτρεψε σε «φρούριο» το κέντρο της Θεσσαλονίκης από το πρωί του Σαββάτου λόγω της συγκέντρωσης που ξεκίνησε γύρω στ 1 το μεσημέρι. Ωστόσο, η περιφρούρηση της πορείας δεν ήταν η πιο «σωστή».

Η Τροχαία Θεσσαλονίκης από τις 6 το πρωί έχει απαγορεύσει τη στάση και τη στάθμευση οχημάτων σε οδούς γύρω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο με τους γερανούς να έχουν πιάσει δουλειά και να απομακρύνουν τα οχήματα που είχαν παραμείνει σταθμευμένα. Σημειώνεται ότι από τις προηγούμενες ημέρες, ο Εμπορικός Σύλλογος έχει εκδώσει ανακοίνωση, εφιστώντας την προσοχή στα μέλη του για να λάβουν τα μέτρα τους λόγω της κινητοποίησης.

 

πηγή: ethnos.gr