Προσήγαγαν μαθητές γυμνασίου γιατί κάθονταν στην αυλή του σχολείου

Συντάκτης: Share:
Προσήγαγαν μαθητές γυμνασίου γιατί κάθονταν στην αυλή του σχολείου

Περίπου δέκα μαθητές του 10ου Γυμνασίου Καλαμαριάς οδηγήθηκαν με περιπολικά στο αστυνομικό τμήμα γιατί κάθονταν στην αυλή του σχολείου τους.

Στο αστυνομικό τμήμα Καλαμαριάς επειδή κάθονταν στην αυλή του σχολείου τους οδηγήθηκαν με περιπολικά το βράδυ της Τετάρτης περίπου δέκα μαθητές του 10ου Γυμνασίου Καλαμαριάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή των μαθητών μετά από μήνυση κατά αγνώστων που υπέβαλε προ τριημέρου ο διευθυντής του 10ου Γυμνασίου Καλαμαριάς για βανδαλισμούς που έχουν τελεστεί το προηγούμενο χρονικό διάστημα στο κτήριο του Γυμνασίου.

Όπως ανέφεραν στη Voria.gr μαθήτρια που οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα, τα παιδιά του Γυμνασίου συνηθίζουν να πηγαίνουν τις απογευματινές ώρες στο σχολείο και να κάθονται ή να παίζουν.  Η συνήθεια αυτή φαίνεται πως βρίσκει αντίθετο τον διευθυντή του 10ου Γυμνασίου, ο οποίος, παρανόμως όπως υποστηρίζουν οι γονείς των παιδιών, κλειδώνει τις πόρτες της αυλής για να αποτρέψει την είσοδο στον χώρο.

Έτσι χθες το βράδυ περίπου δέκα παιδιά στην πλειοψηφία τους μαθητές του Γυμνασίου πήδηξαν τα κάγκελα και κάθονταν χωρίς να προκαλούν φασαρία ή άλλου είδους προβλήματα στην αυλή του σχολείου τους. Ξαφνικά γύρω στις 10 το βράδυ, όπως λένε μαθητές, εμφανίστηκαν αστυνομικοί και τους ζήτησαν να τους ακολουθήσουν στο αστυνομικό τμήμα της Καλαμαριάς. Πράγματι, τα παιδιά επιβιβάστηκαν σε τρία περιπολικά και οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα, όπου πήραν τα στοιχεία τους, ενώ τους έγιναν ερωτήσεις και για τα κινητά τους τηλέφωνα. Στη συνέχεια ειδοποιήθηκαν οι γονείς των παιδιών, οι οποίοι μετέβησαν στο αστυνομικό τμήμα -μεταξύ αυτών και η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων- και αφού υπέγραψαν τα σχετικά έγγραφα παρέλαβαν τα παιδιά τους λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Γυμνασίου θα επισκεφθούν σήμερα τον διοικητή του αστυνομικού τμήματος, προκειμένου να ενημερωθούν για τους λόγους της προσαγωγής και να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για το πρωτοφανές περιστατικό.

Πηγή: Voria.gr

Scroll Up